Pàgina inicial > Notícies > Les Corts realitzen una declaració institucional amb motiu del Dia Mundial de la Filosofia
Ajuda

Les Corts realitzen una declaració institucional amb motiu del Dia Mundial de la Filosofia
20-11-2014

València (20.11.2014). El Ple de les Corts ha realitzat una declaració institucional signada per tots els grups parlamentaris amb motiu del Dia Mundial de la Filosofia.

 

El text íntegre de la declaració, llegida pel president de les Corts, Alejandro Font de Mora, és el següent:

 

“El 29 de juliol de 2005, la Conferència General de l'Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (Unesco) en la Resolució 33C/45 va proclamar el tercer dijous de novembre de cada any el Dia Mundial de la Filosofia.

 

Les Corts Valencianes volen unir-se hui a esta celebració, reivindicant el paper de la filosofia en la construcció i desenvolupament de la cultura occidental, la ciència i el saber universal i la tradició política i democràtica de les nostres societats.

 

Així mateix, volem destacar la importància d'esta disciplina com un vehicle que estimula el pensament crític i independent i és capaç de treballar per a aconseguir un millor enteniment del món, promovent la pau i la tolerància.

 

La importància de la filosofia, tal com reconeix la UNESCO, és fonamental i contribuïx, des del seu coneixement, a la formació de ciutadans racionals i lliures.

 

Espanya gaudix d'una gran tradició filosòfica, jalonada per noms com a Sèneca, Averrois, María Laffitte, Ortega y Gasset o María Zambrano. Per la nostra part, la Comunitat Valenciana també ha contribuït amb genis universals de la talla de Juan Luís Vives, Juan de Celaya o Antonio Eximeno.


Des de les Corts Valencianes reivindiquem la seua memòria i ens comprometem a dignificar el seu llegat, rendint este homenatge a la filosofia i sumant-nos a esta celebració per mitjà d'esta declaració institucional.”
 

Seguiu Les Corts al:
Corts Valencianes. Plaça Sant Llorenç, 4 - 46003 València. Tlf. +34 963 876 100
(Resolució optimitzada de 1280x1024 píxels)