Corts Valencianes


El president Morera defensa en CALRE el paper dels parlaments regionals per enfortir la democràcia i garantir el futur de la Unió Europea

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha participat de forma telemàtica en la primera reunió del comitè permanent de la Conferència d’Assemblees Legislatives Regionals d’Europa (CALRE), que s’ha celebrat este matí després del traspàs de poders del canari Gustavo Matos al president del Parlament de Valònia (Bèlgica), Jean-Claude Marcourt.

Per al president Morera, “esta reunió ha servit per a avançar en el posicionament de CALRE en el principi de subsidiarietat, del que creiem fermament tots els parlaments regionals europeus i per anar avançant cap a eixe objectiu, cal que participe la ciutadania i les institucions locals i regionals en la Conferència del Futur d’Europa, que es pot consultar des del web https://futureu.europa.eu/?locale=en". En esta línia, el president del parlament valencià considera que la conferència sobre el futur d’Europa, “es tracta de l’aposta de l’Europa de les regions per a enfortir la democràcia europea per al futur, ara que tenim present l’amenaça del fanatisme i l’extremisme, i calen fòrums de reflexió sobre el nostre futur per aprofundir i enfortir els valors fundacionals europeus”.

Una vegada més, el president de les Corts Valencianes ha defensat davant dels representants d’altres parlaments europeus, del president del Comitè Europeu de les Regions, Apostolos Tzitzikostas i del ministre-president de Valònia, Elio Di Rupo, la importància de la diversitat en la construcció d’Europa, perquè “una Unió Europea forta es construeix des del respecte a la diferència”. A més, el president Morera ha presentat el document amb els objectius que té el grup de treball per a la diversitat cultural i lingüística que coordina, per a 2022.

Este grup ha aprofundit en els efectes de la crisi de la Covid-19 per a fer propostes concretes tant a l’Agenda de la Cultura Europea com per analitzar els diversos documents relatius a la cultura i la diversitat lingüística en l’àmbit europeu, recopilant propostes d’experts. La col·laboració que es demana als parlaments participants se centra en obrir una línia de treball amb les possibilitats d’esta diversitat cultural i lingüística per a la recuperació europea, dins de les vies que ofereix la Conferència per al Futur d’Europa.

Tot el material del grup de treball que coordina el president de les Corts es pot consultar al web de CALRE (calrenet.eu).

El president Morera en la permanent de CALRE
Galeria