Corts Valencianes


L’ambaixador d’Ucraïna visita les Corts per agrair la solidaritat i suport del parlament valencià

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, junt a membres de la Mesa i representants dels grups parlamentaris, han rebut hui a la Sala dels Espills del Palau dels Borja a l’ambaixador d’Ucraïna a Espanya. Serhii Pohoreltsev, qui ha estat acompanyat pel cònsol honorari d’Ucraïna a València, Pablo Gil i el president de l’institut 9 de Maig, Andreu Yakubuv. 

El president Morera ha traslladat la solidaritat del parlament amb el poble ucraïnés, una solidaritat mostrada al principi del conflicte bèl·lic amb una declaració institucional de tots els grups i també amb l’alta distinció Francesc de Vinatea per al poble d’Ucraïna, amb motiu del 25 d’Abril, Dia de les Corts Valencianes. 

En eixe sentit, l’ambaixador ha agraït el suport dels països europeus en uns moments tant durs per a Ucraïna, al mateix temps que ha destacat la ràpida intervenció de les Corts, que condemnaren l’atac rus en una declaració institucional el mateix dia en que començaren les accions militars. També, el màxim representant de la legació ucraïnesa ha demanat suport per a la integració del país en la Unió Europea. 

Per la seua banda, el president Morera ha destacat que la guerra que pateix, en primera persona Ucraïna, “també ens afecta a tota la Unió Europea, no s’entén eixe atac en ple segle XXI, com ho fa un país veí. Ara cal una unitat de tots els demòcrates europeus per reclamar l’alto el foc i perquè Ucraïna recupere la seua integritat territorial”. 

Ambaixador d'Ucraïna
Galeria