Corts Valencianes


Les Corts donen suport a la UNED perquè siga Premi Princesa d’Astúries 2022

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter

La Mesa de les Corts ha aprovat donar el suport institucional del parlament a la petició rebuda per la Universidad Nacional de Educación a Distancia (UNED), perquè este centre universitari siga reconegut amb el premi Princesa d’Astúries d’enguany, en la modalitat de Comunicació i Humanitats. 

La petició de suport de la UNED es deu a que enguany se celebra el 50è aniversari de la fundació d’esta universitat pública, que té extensió i cobertura en tot l’estat, “d’àmplia vocació social”, com defineixen els seus estatuts i amb una metodologia de treball i estudi a distància. L’ex rector de la UNED, Javier Montalvo és qui ha presentat la candidatura i ara estan recollint suports institucionals. 

Cal tindre en compte que la UNED al nostre territori té el seu arrelament amb el centre associat “Francisco Tomás i Valiente” d’Alzira des de 1978 i que compta amb seus a la ciutat de València, Sagunt, Xàtiva, Ontinyent i Gandia. També la UNED està present a Vila-real, amb aules a Benicarló i Sogorb i a Elx, Elda, Dénia, Benidorm i Xàbia. 

Des de la seua fundació, la UNED ha tingut una especial sensibilitat també amb els estudiants amb diferents capacitats, i fruit d’això és que el 40% dels estudiants amb alguna diferent capacitat de tot l’Estat espanyol cursen els seus graus a la UNED. Per una altra banda, també la tasca de formació és notable en la població penitenciària. 

Per tot això, la Mesa de les Corts ha acordat donar suport a esta candidatura i el president del parlament valencià, Enric Morera, ha signat la carta aval proposada per la universitat a distància. 

La Mesa de les Corts
Galeria