Corts Valencianes


L'Arxiu de les Corts participa en la trobada anual d'arxius parlamentaris i de partits polítics

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter

La XXIV reunió anual del Grup Espanyol de la Secció d'arxius parlamentaris i de partits polítics del Consell Internacional d'Arxius (SPP-ICA) està en marxa, després de l'acte inaugural d'este matí, en el qual ha participat la presidenta del Parlament Basc, Bakartxo Tejeria, juntament amb Paloma Vaquero, presidenta del grup espanyol d'Arxius i Arxivers Parlamentaris i de Partits Polítics. La trobada, que finalitzarà demà, compta amb la participació de professionals de totes les comunitats autònomes i en este esdeveniment tècnic realitzarà una ponència María José Cubells, de l'Arxiu de les Corts Valencianes.

El programa compta amb les intervencions de Jorge Mozo, sobre el Quadre de classificació de la Junta Electoral de Castella i Lleó. També realitzen aportacions Catalina Palmer i Joana Maria Pastor, que donaran compte del Projecte d'administració electrònica en el Parlament de les Illes Balears.

María José Cubells abordarà el control del principi de subsidiarietat: la tramitació parlamentària i gestió documental en Corts Valencianes. Per la seua part, Sandra Rodríguez aprofundirà en el sistema utilitzat per a organitzar l'arxiu fotogràfic del Congrés dels Diputats.

Finalment Lluís-Esteve Casellas intervindrà entorn de l'anàlisi funcional per a l'avaluació i l'accés.

Les reunions del Grup Espanyol de la Secció d'arxius parlamentaris i de partits polítics del Consell Internacional d'Arxius (SPP-ICA) es realitzen des de l'any 1996 i en elles es debaten temes d'interés per al tractament dels documents parlamentaris, a fi d'extraure conclusions que normalitzen els processos de classificació, descripció i valoració de les sèries documentals parlamentàries.

Reunió anual d'arxius parlamentaris
Galeria