Corts Valencianes


La ONCE presenta a les Corts una aplicació de comunicació per a persones sordcegues

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter

El pròxim dimecres, 15 juny, a les 11 del matí, les Corts Valencianes acolliran a la Sala Vinatea la presentació de l'aplicació DACTYLS. Este sistema, desenvolupat pel Centre de Tiflotecnología i Innovació de la ONCE, té com a objectiu millorar la forma de comunicació de les persones sordcegues usuàries de l'alfabet dactilològic.

La ONCE vol presentar de forma novedosa a les Corts als mitjans de comunicació l'aplicació DACTYLS, que segons ha informat el delegat territorial de la ONCE, José Manuel Pichel, "és una important fita en els serveis socials que presta la ONCE perquè és un potent recurs per assolir una millor connexió i un major accés a la informació per a les persones sordcegues, que no poden rebre missatges ni auditivament ni tampoc mitjançat lectura labial. Es tracta d'un sistema tàctil, serveix per a emetre i rebre informació mitjançant el tacte i seguint l'estructura de la llengua oral. Actualment compta amb 800 signes que es realitzen majoritàriament a sobre la palma de la mà, al braç i altres parts del cos de la persona, i serveixen per transmetre paraules, grups de paraules o expressions de la llengua oral, evitant així lletrejar i agilitzant la transmissió del missatge".

Segons han avançat des de la ONCE, "l'ús de DACTYLS millora la forma de comunicació de les persones sordcegues usuàries de l'alfabet dactilològic, aportant una major velocitat en la transmissió i una informació contextualitzada en l'entorn i millora així la situació comunicativa d'una forma més immediata i completa possible".

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha agraït a la ONCE que pense "en la casa de totes les valencianes i valencians per presentar una aplicació que ens encamina cap a una societat més inclusiva, on totes les persones tinguen cabuda i puguen expressar-se i relacionar-se amb la resta".

Imatge del cupó que la ONCE dedicà a les Corts en 2016
Galeria