Corts Valencianes


El president Morera defensa en Brussel·les un paper més actiu i participatiu de la ciutadania i de les regions per reforçar la Unió Europea

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha participat en el segon comitè permanent de la Conferència d’Assemblees Legislatives Regionals d’Europa (CALRE), que s’ha celebrat a la seu del Comitè Europeu de les Regions, a Brussel·les i convocada pel parlament de Valònia, actual presidència de la CALRE. En la sessió inaugural han intervingut el president való, Jean-Claude Marcourt; el nou president del Comitè de les Regions, Vasco Alves i la presidenta del parlament europeu, Roberta Metsola.

En la reunió s’han analitzat les conclusions de la Conferència sobre el Futur d’Europa. Per al president Morera, “es tracta d’un document de treball molt important, que cal apropar a la ciutadania i fer-lo seu perquè l’objectiu és ben clar: millorar Europa. Este ha estat el treball que hem fet des del comitè permanent de CALRE, per a traduir en accions positives el debat que ha hagut sobre el futur de la Unió Europea. En eixe sentit, la subsidiarietat i el treball de les assemblees legislatives regionals és clau, com el de les Corts Valencianes, per a millorar la Unió des de la diversitat cultural i lingüística, entre d’altres”.

Entre els objectius de la conferència, el president Morera ha destacat la importància de fer una Europa “més forta i justa, que passa per una ciutadania ben representada, activa i participativa en tots els processos de presa de decisions en l’àmbit europeu. Per això, es proposa un mecanisme permanent de consulta a la ciutadania”.

Per altra banda, també s’ha parlat en la reunió de CALRE de la necessita de mantindre les polítiques de cohesió al si de la Unió Europea, per avançar en la construcció europea des de la igualtat d’oportunitats de tots els territoris.

En la reunió s’ha posat en valor per part de molts representants del paper de les regions europees per a superar la pandèmia des de 2020 i també l’ajuda al poble ucraïnès arran de la invasió russa del passat mes de febrer. En eixa línia ha intervingut el president Morera, recordant que les Corts condemnaren de forma unànime la invasió el mateix dia que s’assabentà tot el món i ha recordat, a més, que cal diferencia el poble rus del règim autoritari de Putin que el governa i que ha portat a Ucraïna, a la ciutadania russa i a Europa a l’actual greu crisi econòmica, bèl·lica i humanitària.

Galeria