Corts Valencianes


Les Corts editen un Estatut d’Autonomia “fàcil”, comprensible per a tots els públics

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, s’ha reunit este matí amb la presidenta de Plena Inclusió de la Comunitat Valenciana, Marian Ferrús i l’equip del servei d’Accessibilitat Cognitiva de la federació que ha impulsat la publicació d’una edició de l’Estatut d’Autonomia “fàcil”, és a dir, totalment comprensible per a tots els públics, per a persones amb diferents capacitats cognitives. D’esta manera, el parlament valencià s’ha sumat a la commemoració del 40è aniversari de l’Estatut d’Autonomia, fent-lo totalment accessible.

El treball ha estat possible gràcies al servei d’Accessibilitat Cognitiva de Plena Inclusió Comunitat Valenciana, que ha processat el text legal i ha estat revisat pels validadors, les persones que demostren que el contingut pot ser comprensible per persones amb diferents capacitats o també persones estrangeres que no tenen un bon nivell de la llengua emprada al document. Esta adaptació també permetrà una major comprensió del text legal i ajuda a persones amb diferents capacitats a l’hora d’estudiar-lo per accedir a llocs de treball de l’administració pública valenciana.

L’equip de validadors de Plena Inclusió han treballat conjuntament amb els departaments de publicacions i documentació de les Corts i això ha fet possible l’edició del llibre de l’Estatut d’Autonomia fàcil. Els validadors, a més, són persones que treballen en Plena Inclusió i també certifiquen l’accessibilitat de llocs públics, on totes les persones puguen entendre la senyalització. Estes tasques ja les han fet en biblioteques públiques o museus, com ara l’IVAM.

Les Corts Valencianes faran una difusió del llibre, enviant-lo a les biblioteques públiques valencianes i també estarà a disposició de les persones que el sol·liciten al Palau dels Borja. Per altra banda, i perquè tinga una major difusió, el llibre està disponible en format electrònic al web del parlament valencià.

El president de la cambra valenciana, Enric Morera, ha agraït el gran treball de Plena Inclusió i en especial dels validadors que han fet possible un Estatut a l’abast de totes les persones. Per la seua banda, des de Plena Inclusió han destacat la importància del llibre editat per les Corts, al donar exemple de la col·laboració amb Plena Inclusió per acostar les lleis a totes les persones i que la iniciativa del parlament valencià marca el camí a seguir a altres institucions públiques.

Galeria