Corts Valencianes


Les Corts recorden les víctimes de l'Holocaust amb entitats de defensa dels Drets Humans

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter

El jardí de les Corts Valencianes ha tornat a acollir, un any més, la commemoració de la Xoà, el Dia Mundial en memòria de l'Holocaust. Com en altres ocasions, el parlament valencià ha convidat a les diferents entitats jueves de València i també a organitzacions que treballen per la defensa dels Drets Humans. En esta ocasió, han participat en l'acte l'associació de dones gitanes Romi; el Comitè d'Ajuda al Refugiat CEAR; Amnistia Internacional, Moviment contra la Intolerància, Lambda València i també han tingut veu en l'acte una representant de dones iranianes.

El president de les Corts, Enric Morera, ha recordat que la data de hui se celebra per acord de les Nacions Unides i hui, també, els ajuntaments valencians fan lectura del manifest de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. En la seua intervenció, que ha obert el torn de parlaments de totes les entitats, ha destacat la importància de la memòria històrica i del treball que s'ha de fer des de totes les institucions per educar i erradicar l'odi i la intolerància en la nostra societat.

L'acte, en record de les víctimes del nazisme, ha estat també "per donar visibilitat a totes les persones perseguides en tots els racons del món també ara. La humanitat, per avançar, ha de recordar el passat i ha d'evitar que es perseguisca, empresone o s'assassine a qui és diferent", en paraules del president de les Corts.