Corts Valencianes


Les Corts Valencianes impulsen la igualtat amb Themis, el primer corrector de llenguatge sexista

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter

Les Corts Valencianes aposten per una nova ferramenta tecnològica per a impulsar una comunicació més inclusiva. En concret, el parlament valencià ha implementat el programari Themis, el primer corrector de llenguatge sexista, que permet millorar la inclusió i la igualtat en la comunicació escrita.

Des de la cambra autonòmica s’anuncia aquesta aliança amb la tecnologia amb motiu de la celebració del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona, i es destaca el seu compromís amb la igualtat de gènere i la no-discriminació lingüística, els dos objectius d’aquesta efemèride mundial en la lluita per la plena igualtat de les dones.

Themis identifica termes potencialment excloents en un text i suggereix substitucions més inclusives. És una aplicació pionera que s’enfoca a la creació de documents inclusius, perquè totes les persones es senten representades al llegir la documentació final. L’objectiu del corrector Themis és digitalitzar una tasca que fins avui es feia de manera manual, així com optimitzar els recursos i els temps de treball de la plantilla de les Corts Valencianes.

La implementació de Themis per les Corts Valencianes demostra el seu compromís amb la igualtat i la inclusió des d’una perspectiva tecnològica. Amb ajuda d’aquesta aplicació, l’entitat està millorant la representació de totes les persones en la seua comunicació, al mateix temps que fomenta una societat més justa i equitativa.

El president del parlament valencià, Enric Morera, ha destacat que l’ús d’aquesta ferramenta tecnològica per a la inclusió i l’eliminació del llenguatge sexista, «és una acció més de tantes que s’han estat desenvolupant en els últims anys, durant els quals hem avançat molt en matèria d’igualtat. El nostre parlament és referent gràcies al treball realitzat, d’una forma transversal, per tots els departaments de la cambra, amb una clara implicació de les treballadores, dels treballadors i el ple suport de la Mesa de les Corts Valencianes».

Per part seua, Sara Llorens, directora d’operacions de Themis, destaca que «les Corts Valencianes ha posat a la disposició de la seua plantilla un programari innovador que els ajudarà a complir amb el marc legal en matèria d’igualtat d’una forma més efectiva». A més, recorda que «Themis és una plataforma d’aprenentatge en línia que permet consolidar l’ús de suggeriments més inclusius, una tasca que fins avui les guies de llenguatge inclusiu i les formacions encara no havien pogut aconseguir. Aquest 8-M les Corts Valencianes han fet un pas més per a consolidar el seu lideratge en inclusió: han començat a impulsar la igualtat lingüística a colp de clic».

 

Sobre Themis

Themis és el primer programari especialitzat en transformar textos a llenguatge inclusiu. L’aplicació és propietat de la companyia Natural Language Analysis, SL (NALA). Utilitzen aquest producte tant administracions públiques com empreses de qualsevol tipus de sector amb l’objectiu de digitalitzar la igualtat de gènere en la documentació.

 

Galeria