Corts Valencianes


Les Corts projecten instal·lar 141 panells fotovoltaics per garantir l'autoconsum energètic de la cambra

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter

Les Corts Valencianes estan immerses en ple procés per a la instal·lació de plaques solars a la coberta de l'hemicicle del Palau dels Borja. El projecte, amb les modificacions indicades per l'Ajuntament de València respecte a la normativa de l'entorn del casc històric del cap i casal, ja està presentat i a l'espera de la concessió de la llicència per poder traure la licitació per a l'adquisició i instal·lació de les plaques fotovoltaiques.

El projecte aprovat per les Corts és per garantir l'autoconsum del parlament valencià, per tal de reduir el cost del consum energètic de la cambra, millorar l'eficiència energètica dels edificis i disminuir les emissions a l'atmosfera. Es tracta d'una instal·lació fotovoltaica per autoconsum de 100 kW de potència nominal, connectada a la xarxa i sense abocament d'excedents.

En total, segons el projecte, s'instal·laran 141 panells fotovoltaics damunt de la coberta de l'hemicicle, com també un inversor al mateix edifici. Una vegada adjudicada l'adquisició de les plaques i el muntatge, l'empresa adjudicatària tindrà un termini de dos mesos per executar l'obra i, en eixe temps, es preveu que estiga tallat el carrer de la Unió, que és on s'ubicarà la grua.

El pressupost global de la licitació per assolir l'autoconsum energètic de les Corts és de 122.028,83 euros. Amb este projecte, realitzat al llarg de la X legislatura, s'arriba a la fi d'un procés iniciat al 2015, per aconseguir la plena eficiència energètica i l'estalvi econòmic al parlament valencià.

Galeria