Experts de tota Europa es reuneixen a València per a visualitzar la diversitat cultural i lingüística europea

Compartir en Facebook Compartir en Twitter

València, 28 d’abril de 2018 – Les Corts Valencianes acolliran els dies 3 i 4 de maig un seminari amb experts del món universitari, de les administracions públiques i d’entitats civils que treballen pel reconeixement de la pluralitat lingüística. L’objectiu d’esta trobada és elaborar un document tècnic per a arreplegar les experiències i accions de les assemblees legislatives regionals per a construir una proposta de recomanacions amb la col·laboració de les xarxes organitzatives de la societat civil i dels governs regionals.

Segons ha explicat el President de les Corts Valencianes, Enric Morera, “el Grup de Treball sobre la Diversitat Cultural i Lingüística que em complau coordinar, es constitueix com a fòrum obert de les assemblees legislatives europees per a afavorir el debat i l’intercanvi de pràctiques i propostes en favor del patrimoni comú, la diversitat cultural i les llengües regionals o minoritzades, que usen 55 milions d’europeus”.

La diversitat cultural és una de les característiques distintives de la Unió Europea, i la protecció del patrimoni cultural i lingüístic, un dels seus principis fundacionals. La comissió permanent de la CALRE (Conferència d’Assemblees Legislatives Regionals Europees), reunida el passat 15 de març a Brussel·les, va acordar els objectius i activitats de 2018, Any Europeu del Patrimoni Cultural.

Les conclusions d’esta trobada es remetran als membres de la CALRE per a la seua consideració abans de la reunió de la seua Comissió Permanent (28 de juny) i posteriorment, seran presentades en un acte públic a realitzar a Brussel·les, el dia europeu de les llengües, el 26 de setembre de 2018. Finalment, les conclusions del grup s’aprovaran en l’assemblea anual de la conferència, que se celebrarà el pròxim mes de novembre en la seu del parlament regional de les Açores (Portugal).

PROGRAMA DEL SEMINARI
CALRE WORK GROUP CULTURAL AND LINGUISTIC DIVERSITY
Seminar in Valencia (May 3 & 4, 2018, Palau dels Borja)

13.30. Reception. Cocktail. Palau dels Borja
1st Session: Thursday, May 3, 2018
15.00h. Participants are given their accreditations at the reception desk.
15.30h. Seminar opening
. President of the CALRE Work Group, Mr. Enric Morera
15.45h Presentation: Cultural and Linguistic Diversity in Europe. Discourses vs. Realities
Dr. Vicent Climent-Ferrando. Senior Researcher. European Research Consortium MIME (Mobility and Inclusion in a Multilingual Europe)
16.30h Coffee break
16.45h Panel discussion, speakers:
. Conchúr Ó Giollagáin. Gaelic Research Prof. and Director of the Language Sciences Institute in the University of the Highlands and Islands, Scotland. Vice-President of the European Language Equality Network (ELEN).
. Paula Kasares. Director of the Promotion and Planning Service of the Basque language. Government of Navarre.
17.15h Conclusions: Summaries of key ideas: Verònica Cantó. AVL.
17.30h Experiences of legislative assemblies I.
. Elin Jones AM, President of the National Assembly for Wales
20.00h Dinner

2nd Session: Friday, May 4, 2018
09.00h Experiences of legislative assemblies 2.
. ME Baltasar Picornell. President of Parlament Illes Balears
10.00h Proposals from civil society concerning cultural and linguistic diversity
. Prof. Ferran Suay, President of European Language Equality Network (ELEN)
Department of Biopsychology, University of València.
10.45h Coffee break
11.00h Panel discussion with speakers from:
. Dr. Coor van der Meer. Mercator European Research Centre on Multilingualism and Language Learning. Fryske Akademy. Nederland
. Gregorio Ferreiro Fente. Technical Adviser to the General Secretariat of Language Policy. Government of Galicia. Vice-President Network to Promote Linguistic Diversity (NPLD)
12.00h Conclusions: Summary of key ideas. Prof. Bernat Joan. University Illes Balears
12.15h. Closing address
13.00h. Lunch

Galería

Comentaris