Corts Valencianes


Les Corts visibilitzen la realitat de les dones en el món a través d'una exposició de Creu Roja

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter

En el marc de la commemoració del Dia Internacional de la Dona, el president de Creu Roja en la Comunitat Valenciana, Rafael Gandia, i el president de les Corts Valencianes, Enric Morera, han presentat este matí l'exposició fotogràfica “Dones del Món”, una mostra que pretén sensibilitzar sobre la situació de les dones en el món i sobre conceptes relacionats amb el gènere i la coeducació a través de diverses fotografies aportades per Creu Roja Espanyola i la Federació Internacional de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja.

L'exposició visibilitza el paper que exerceix la dona en els diferents àmbits, com són l'econòmic i laboral, el polític, el familiar, el social o el cultural. Així, la mostra fotogràfica pretén visibilitzar problemàtiques com la feminització de la pobresa, la invisibilitat i aïllament de la dona en els entorns rurals, el sostre de cristall, la mutilació genital femenina, la prostitució i el tràfic de dones amb finalitats d'explotació sexual, els matrimonis forçosos, l'ús desigual dels temps de cura i la invisibilitat del treball en la llar o el llenguatge excloent, entre altres.

 

“Es tracta de reflexionar sobre la desigualtat i discriminació de gènere amb el propòsit de treballar accions que promoguen la igualtat d'oportunitats de les dones i l'empoderament i participació d'elles en tots els nivells de la vida social, política, econòmica i pública”, ha assenyalat el President de Creu Roja en Comunitat Valenciana, Rafael Gandia. Ha recordat a més que este propòsit és un dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS 5 sobre Igualtat de Gènere) inclosos en l'Agenda 2030 per Nacions Unides i un dels principis fonamentals de l'entitat.

El President de les Corts, Enric Morera, ha destacat que és un honor poder acollir esta exposició al Palau dels Borja, amb motiu del 8 de Març d'una entitat com Creu Roja, “que tant fa a tot el món per la defensa dels Drets Humans. Hui, ací en aquest corredor de les Corts visualitzem la visió de diversos artistes sobre dones del món, sobre la seua vida, sobre el seu treball, sobre el seu sofriment i sobre la seua lluita. Amb esta mostra, continuem amb la col·laboració amb Creu Roja, que sempre tindrà el nostre reconeixement a la seua labor i sempre tindrà la seua casa en aquest parlament”.

L'exposició romandrà muntada en els corredors de les Corts fins el pròxim dia 8 de Març, perquè la puguen contemplar les visites al parlament, així com els treballadors i treballadores de la cambra autonòmica. A partir del dilluns 9 de març, esta exposició s'obrirà al públic en general i el farà en un dels epicentres de les falles: l'Estació del Nord de València. La col·laboració de les Corts amb esta mostra ha suposat poder traslladar les fotografies a un punt neuràlgic de la capital valenciana durant el mes de març, per la qual cosa es preveu que les imatges d'esta exposició de Creu Roja siguen vistes per prop d'un milió de persones, que és el que es calcula que passarà per l'Estació del Nord fins al pròxim 22 de març.

Exposició "Dones del Món" a les Corts

Exposició "Dones del Món" a les Corts
Galeria