En el cas de les propostes de compareixença, les persones interessades poden proposar la compareixença de professionals, experts, representants d'associacions i corporacions de dret públic.
Les sol·licituds de compareixença per les persones interessades hauran de presentar-se presencialment en l’Oficina del Registre de les Corts o en la seu electrònica de la institució, i hauran de contenir la identificació de les persones físiques o jurídiques que les formulen (correu electrònic i telèfon de contacte) i, si és el cas, una breu exposició dels motius de la sol·licitud.
Pel que fa als escrits amb què es presenten propostes d'esmena, han de tenir, al menys, el contingut següent:
- Nom i cognoms de qui la presenta. Si escau, entitat a la qual representa. Les associacions han d'acompanyar la inscripció en el registre d'associacions, i els ajuntaments, l'acord del Ple.
- Identificació del mitjà electrònic, o si escau, el lloc físic on desitja que es realitze la notificació. Addicionalment, les persones interessades podran aportar l’adreça de correu electrònic per tal que se’ls avise de l’enviament o posada a disposició de la notificació.
- Projecte o proposició de llei a la qual es presenta l'esmena.
- Caràcter de l’esmena (modificació, supressió o addició).
- Text de la proposta d'esmena.
- Motius de la proposta.
- Lloc i data.
- Signatura.
Les propostes d’esmena podran ser de supressió, modificació o addició. En els dos supòsits darrers, l’esmena haurà de contindre el text concret que es propose.
A aquest efecte, les propostes d’esmena poden presentar-se: al títol de la llei; als títols; als capítols; a les rúbriques; a l’articulat; a cada disposició addicional, transitòria, derogatòria o final; a l’exposició de motius i als annexos.
Cada proposta d’esmena haurà de presentar-se en un document únic i separat, tot evitant l’agrupació de diverses esmenes en un mateix escrit.