Biografia

ENRIC MORERA I CATALÀ

Oliva (1964)

Casat i amb tres fills

Advocat

Milita en el valencianisme des de ben jove, formant part de les joventuts del Partit Nacionalista del País Valencià (PNPV) a l’any 1981. Va participar en la creació de la Unitat del Poble Valencià (UPV) al 1983, Posteriorment, va participar en la fundació del BLOC i de Compromís. Ha estat secretari general del BLOC des de 2003 fins 2016 i des del passat Congrés Nacional és el President del partit.

Ha treballat cinc anys al Parlament Europeu com a funcionari interí en la Comissió Jurídica, on també ha estat eurodiputat en una curta etapa.

És diputat autonòmic des de l’any 2007 i des de juliol de 2015, és President de les Corts Valencianes. A gener de 2017 fou elegit President de la Conferència de Presidències de Parlaments Autonòmics (COPREPA) i membre de la Comissió Permanent de la Conferència de Assemblees Legislatives Regionals d’Europa (CALRE), òrgans de reflexió des dels quals ha defensat sempre el paper de la política de baix cap a dalt i la subsidiarietat.

Professionalment, ha exercit l’advocacia especialitzant-se en temes urbanístics i ha estat empresari, gestionant empreses dedicades al turisme rural i a la promoció de la pilota valenciana.