Resolució de la Presidència 80/I, de 16 de novembre de 1983, sobre el procediment parlamentari que han de seguir els Projectes de Conveni de col·laboració de la Generalitat Valenciana amb l’Estat i amb altres Comunitats Autònomes. (BOCV número 20, de 2 de desembre)

D’acord amb les facultats que em confereix l’article 28.2 (actual article 31.2) del Reglament de les Corts Valencianes, oït el parer favorable de la Mesa i de la Junta de Síndics, aquesta Presidència ha resolt determinar el procediment parlamentari que han de seguir els Projectes de Conveni de col·laboració de la Generalitat Valenciana amb l’Estat i amb les altres Comunitats Autònomes en els següents termes:

  1. Remés pel Consell el Projecte de Conveni de col·laboració será tramitat per la Mesa i publicat en el BOCV, obrint-se un termini de 5 dies perquè els Grups Parlamentaris presenten esmenes a la totalitat. Les esmenes presentades seran igualment publicades al BOCV, una vegada tramitades per la Mesa.
  2. Finalitzat el termini de presentació d’esmenes, el Projecte de Conveni de col·laboració serà inclòs en l’ordre del dia del primer Ple que celebren les Corts Valencianes.
  3. El debat parlamentari s’iniciarà amb la presentació d’aquest per part del Consell i amb la defensa de les esmenes a la totalitat presentades pels Grups parlamentaris, existint en cadascuna d’elles un torn a favor i un altre en contra de quinze minuts cadascun.
  4. Finalitzat el debat i votació de cada esmena, es procedirà a la votació de la totalitat del Projecte de Conveni de col·laboració, requirint-se la majoria absoluta i existint la possibilitat d’explicació de vot d’acord amb l’article 88.1 del RCV.
  5. Aprovat el Projecte de Conveni de col·laboració, serà remés al Consell i a les Corts Generals, d’acord amb l’article 42.1 (actual article 59.1) de l’Estatut d’Autonomia.