Cercador

Notícies

Mostrant 1 - 10 de 1028 resultats
Reunió internacional d'Arxius parlamentaris i polítics
02
juny
2023

La responsable de l’Arxiu de les Corts Valencianes, María José Cubells, ha participat esta setmana en una reunió de la Secció d'Arxius Parlamentaris i de Partits Polítics en la Knesset, el parlament d’Israel, on presentà una ponència sobre la gestió de continguts en l'arxiu audiovisual de les Corts.

Visita Fira Internacional del Llibre de Nova York
03
maig
2023

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha rebut al director de la Fira Internacional del Llibre de la ciutat de Nova York, José Higuera, i també a escriptors convidats com Yuri Herrera (Este es mi nahual i Los ojos de Lía), Mayte López (Sensación térmica) i Roberto Wong (París D.F., Lotería Mexicana), grans referents de la literatura llatinoamericana.

25 d'Abril, Dia de les Corts Valencianes
25
abr.
2023

Les Corts Valencianes s’han vestit de gala per rebre a representants polítics i de la societat valenciana per celebrar el darrer Dia de les Corts de la present legislatura. Per eixe motiu, el president del parlament valencià des de 2015, Enric Morera, ha fet un balanç de la legislatura i ha recordat les reivindicacions de l’agenda valenciana, perquè estiguen ben presents al període que començarà…

Acta Curiarum Regni Valentiae
10
març
2023

L’hemicicle de les Corts Valencianes han estat el lloc triat per a la presentació d’un treball molt important i que rescata de l’oblit les actes de les Corts forals Valencianes, les creades al 1261 a l’antic Regne de València. Tal i com ha recordat el president del parlament, Enric Morera, “les actuals democràcies parlamentàries tenen els fonaments en el parlamentarisme medieval, en institucions…

Corrector de llenguatge sexista
07
març
2023

Les Corts Valencianes aposten per una nova ferramenta tecnològica per a impulsar una comunicació més inclusiva. En concret, el parlament valencià ha implementat el programari Themis, el primer corrector de llenguatge sexista, que permet millorar la inclusió i la igualtat en la comunicació escrita.

40 anys de les primeres Corts Valencianes
03
març
2023

Les Corts Valencianes han acollit hui una jornada acadèmica al voltant del 40è aniversari de les primeres eleccions autonòmiques.

Audiència FEDER
27
febr.
2023

Com en anys anteriors, les Corts Valencianes han tornat a donar veu a les persones que patixen malalties rares, amb motiu del Dia Mundial que recorda a tots els pacients de tot el món.

Ple "Aldeas Infantiles"
24
febr.
2023

Amb l'objectiu de fomentar el valor de la responsabilitat amb l'Agenda 2030 i de reflexionar entorn de la consecució dels Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS), "Aldeas Infantiles" SOS ha celebrat este matí en les Corts Valencianes un ple infantil en el qual 90 escolars de primària dels col·legis Bautista Lledó, de Benidorm; Verge Font de la Salut, de Traiguera i Blasco Ibáñez de…

Mapa comarcal
07
febr.
2023

L’anunci de l’edició del nou mapa comarcal per part de les Corts Valencianes ha estat un autèntic èxit i s’han sobrepassat les 5.500 peticions a la Presidència del parlament per aconseguir un exemplar en paper del mapa, obra de l’Institut Cartogràfic Valencià. Per això, des de la cambra autonòmica s’ha anunciat que es tanca el formulari de petició fins a una nova edició i s’enviaran a totes les…

Commemoració de la Xoà a les Corts
27
gen.
2023

El jardí de les Corts Valencianes ha tornat a acollir, un any més, la commemoració de la Xoà, el Dia Mundial en memòria de l'Holocaust. Com en altres ocasions, el parlament valencià ha convidat a les diferents entitats jueves de València i també a organitzacions que treballen per la defensa dels Drets Humans.