Resolució de caràcter general número 3/V, de 5 de març de 2003, sobre protecció de la imatge externa dels edificis de la seu de les Corts Valencianes (BOCV núm. 208, de 10 març de 2003)

L’article 101 (actual article 105) del RCV estableix que la Presidència vetlla pel manteniment de l’ordre dins de les dependències de les Corts i que, per això, podrà prendre totes les mesures que considere pertinents.

L’article 2.1 (actual article segon.2) del RCV estableix que les Corts Valencianes tenen la seua seu a la ciutat de València, al Palau de Benicarló i a les instal·lacions adjacents que constitueixen el Palau de les Corts.

Per la seua banda, l’article 27.1 (actual article 28.1) del RCV estableix que les Corts posaran a disposició dels grups parlamentaris els locals i els mitjans materials suficients perquè puguen complir la seua funció parlamentària.

Per últim, l’article 104.1 (actual article 108.2) del RCV estableix que les Corts Valencianes disposaran dels mitjans personals i materials necessaris per al desenvolupament de les seues funcions, especialment de serveis tècnics, de documentació i d’assessorament.

En conseqüència, en el conjunt dels edificis que -segons l’esmentat article 2.1 (actual article segon.2) del RCV- constitueixen la seu de les Corts Valencianes — conegut com a Palau de les Corts Valencianes— hi ha, junt a les zones d’ús comú, tot un seguit de dependències adscrites als membres de la Mesa, als grups parlamentaris i al personal de les Corts Valencianes.

La imatge externa de l’edifici és incompatible amb un ús de caràcter partidista o publicitari, per la qual cosa, a les façanes del conjunt d’edificis que integren la seu de les Corts Valencianes no poden col·locar-se cartells, pancartes, suports de propaganda política o, simplement, de publicitat o semblants.

Cosa per la qual, en l’exercici de la facultat que em concedeix l’article 29.2 (actual article 31.2) del RCV, mitjançant el parer favorable de la Mesa i de la Junta de Síndics, aquesta Presidència adopta la següent

Resolució

  1. A les façanes externes i internes de la seu de les Corts Valencianes no podrà col·locar-se cap tipus de cartell, pancarta, suport de propaganda política o, simplement, de publicitat o semblants.
  2. Se n’exceptuen els supòsits següents:
    1. L’ornamentació tradicional amb què s’engalana la façana del Palau de Benicarló amb motiu d’actes institucionals.
    2. El suport publicitari d’actes institucionals culturals o socials que es realitzen a la seu de les Corts Valencianes, en virtut d’acord de l’òrgan rector de la cambra.
  3. Si es contravé el que estableix el punt primer, els serveis de la cambra — seguint les instruccions de la Presidència— procediran amb caràcter immediat a la retirada dels elements col·locats a les façanes exteriors i interiors de les Corts Valencianes, encara que es tracte de dependències o locals que no siguen d’ús comú i estiguen adscrits als membres de la Mesa, als grups parlamentaris o al personal de les Corts.