Divendres 26.05.2015 - El president de les Corts, Francesc Colomer, ha rebut este matí els representants de la Plataforma Antifracking de les comarques de Castelló “que més enllà d’este punt geogràfic representen uns valors de defensa del medi ambient i la sostenibilitat de futures generacions, perquè treballen per a interceptar projectes que no anaven encaminats en bona direcció, ja que suposaven l’explotació del nostre territori i posar en risc els aqüífers i també la cultura i la forma ancestral de vida rural de les nostres zones d’interior per un concepte de progrés que no ens interessa”, ha assegurat.
Així, ha subratllat que “val la pena fer el treball que ells han realitzat”, mentre ha reconegut el mèrit dels que han liderat la defensa del territori i el medi ambient de les zones rurals durant aquests últims anys. Per a Colomer, “és molt important jerarquitzar els valors, perquè aquells que atempten contra el medi ambient no valen la pena”. “No hi ha cap model industrial o energètic que haja de posar en risc la sostenibilitat del nostre món rural”, ha remarcat.
Per este motiu, el president de la cambra parlamentària ha assegurat que “des d’este moment, els poders públics han de ser molt sensibles a les peticions que vénen de col·lectius que defenen valors mediambientals i de la cultura de l’àmbit rural, ja que no es pot entendre cap concepte de progrés que no passe per la voluntat civil”. De fet, ha recordat que a Castelló hi ha diversos ajuntaments, de distint signe polític, que han mostrat una clara resistència i una voluntat de dissenyar i protagonitzar el seu futur “i no permetre que arriben multinacionals de les quals no coneixem bé quins són els propòsits finals per a posar en risc els valors que han de prevaldre per damunt de tot”.
Per la seua banda, el portaveu de la Plataforma Antifracking ha agraït el reconeixement que suposa haver sigut rebuts hui pel president de les Corts “tenint en compte que fa tres anys que intentem combatre contra els projectes que afecten les comarques del nord de la Comunitat Valenciana i, fins ara, se’ns havia negat qualsevol possibilitat de dialogar amb representants de l’anterior Govern”. Per això, ha destacat este gest “que marca un canvi de rumb”, alhora que ha assegurat confiar que “a partir d’ara el diàleg amb col·lectius com el nostre siga més fluid i s’escolte tot aquest tipus de moviments que duem a terme des de la ciutadania”.
A més, ha avançat que tenen la intenció de dirigir-se als nous consellers d’Indústria i Medi Ambient, una vegada es configure el nou Consell, “per a sol·licitar que s’acabe amb la tramitació d’aquests projectes i es publique un informe contundent”. Així mateix, ha demanat al nou Govern una nova legislació antifracking semblant a la que han establit altres autonomies per a impedir que en el futur es plantegen projectes d’este tipus.