Sagunt, 19 de maig de 2016 – Els diputats de la Comissió d’Obres Públiques, Infraestructures i Transports de Les Corts van visitar ahir diversos habitatges socials situats en el Port de Sagunt per a conèixer de primera mà l’estat d’estos grups del parc públic de la Generalitat. Allí han pogut comprovar que, després de mesos de rehabilitació, s’han convertit en habitatges dignes que el Consell ofereix a les famílies amb majors necessitats a través de lloguers socials.
En la visita van estar acompanyats per la directora general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró, i per la directora general de l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat (EIGE), Blanca Marín.
En primer lloc van visitar diversos habitatges del grup de promoció pública Baladre del Port de Sagunt, que en l’actualitat es troben en la fase final de reparació. Allí, tècnics d’EIGE els van explicar els treballs de rehabilitació que s’estan duent a terme en estos nou pisos, amb una inversió que supera els 70.000 euros, i que són una representació de tota la tasca que s’està fent al llarg de la Comunitat Valenciana.
Després de visitar el grup Baladre, els diputats de la Comissió d’Obres Públiques, Infraestructures i Transports de Les Corts es van traslladar al grup “Baix Vies” de Sagunt, en el qual la Conselleria ha programat un Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU), amb una inversió de 680.000 euros.
Allí, tècnics d’EIGE van explicar les intervencions que es van a dur a terme. Est és un dels ARRUS que la Conselleria va a desenvolupar en grups d’habitatges públics en els municipis d’Alacant, Elx, Castelló, Sagunt, Alcoi, Almassora i Paterna. Tots ells contemplen actuacions de millora de l’accessibilitat, eficiència energètica, millora d’elements comuns, rehabilitació i reurbanització, amb una inversió pública de 15,7 milions d’euros, les obres dels quals es licitaran al llarg de 2016 i 2017.
Es tracta d’actuacions en barris degradats social, cultural i econòmicament que requereixen mesures d’intervenció per a aconseguir la seua normalització i revitalització. En el cas de l’ARRU de Baix Vies de Sagunt es preveu l’adequació de vestíbuls i elements comuns, l’adequació a la normativa de centralització elèctrica i d’aigua, la modernització dels ascensors, reparació d’habitatges assaltats i millores d’accessibilitat i enllumenat.
Estos ARRUS van acompanyats amb mesures complementàries en l’àmbit social i econòmic. Per a ells s’elaboren Pla d’Intervenció Integral Sostenible que aglutinen una sèrie de mesures conformades per a la normalització i revitalització del barri.