Les Corts Valencianes editen dues investigacions realitzades per la Universitat Ceu Cardenal Herrera

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter

El president de les Corts, Juan Cotino, ha presentat a la Sala Vinatea de les Corts les dues investigacions seleccionades per a formar part de la col•lecció Temes de les Corts Valencianes. En esta edició les dues obres han estat realitzades per investigadors de la Universitat CEU Cardenal Herrera en les àrees jurídica i de la comunicació.

El treball de la professora de Dret de la CEU-UCH, Marta Gabaldón Pérez, analitza les dificultats que implica el fet que la qüestió ambiental siga competència de distintes administracions públiques, en un estat territorialment complex com l’espanyol, la qual cosa genera un ineficient encobriment de mesures i normes que perjudiquen la protecció del nostre entorn. L’estudi de Marta Gabaldón dissenya una sèrie de mecanismes i instruments de col•laboració entre l’Estat i les comunitats autònomes que podrien contribuir a millorar la situació actual. El professor de Dret de la Universitat CEU Cardenal Herrera, Joaquín Marco, ha dirigit la investigació i prologat el llibre, editat en la col•lecció Temes de les Corts Valencianes.

Diputats i ús de les tecnologies

Per la seua banda, el treball “L’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació en la relació directa entre ciutadans i representants polítics: el cas de les Corts Valencianes 2010” és obra del periodista i estudiant de doctorat de la CEU-UCH, Francisco Javier Puchades. El seu treball ha estat prologat per la professora de Publicitat i Relacions Públiques de la CEU-UCH, Isabel de Salas.

La investigació de Puchades assenyala que, en un moment d’explosió de les tecnologies de la informació i de la web 2.0 aplicades a la política, els diputats de les Corts Valencianes utilitzen poc el correu electrònic per a mantindre una relació directa i interactiva amb la ciutadania. Només 15 (l’11,9 per cent) dels 126 correus electrònics tramesos durant la investigació han obtingut resposta per part dels diputats i els parlamentaris del grup minoritari Compromís han estat els que mostren una taxa d’activitat major en l’ús d’esta ferramenta. No obstant això, segons este estudi, aquells diputats que responen a estos correus ho fan amb màxima dedicació i interés per a resoldre les qüestions plantejades per la ciutadania.
 
 

 

Galeria

Comentaris