Un passeig per sis segles d’història de les institucions forals valencianes

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter

Les Corts Valencianes han inaugurat una exposició dedicada al 600 aniversari de la creació de l’Arxiu del Real (que evolucionà a l’Arxiu del Regne de València) i del Mestre Racional (actual Sindicatura de Comptes).

En la reunió de les Corts forals valencianes de l’any 1419, celebrades al Palau episcopal de València del 28 d’agost al 18 de setembre, es prengueren, entre d’altres, els acords de crear l’Arxiu reial de València i el Mestre Racional del Regne de València. De fet, l’Arxiu del Regne és la institució valenciana més veterana, perquè és l’única institució foral que mai fou suprimida, sort que no tingué el Mestre Racional, eliminada en 1707 i que es recuperà ja amb la democràcia, l’any 1985, com la Sindicatura de Comptes.

L’exposició serà un atractiu més per a les visites guiades a les Corts i també estarà disponible amb les jornades de portes obertes, que se celebraran amb motiu del 9 d’Octubre. A partir de dilluns 16 de setembre, es podrà visitar, prèvia sol·licitud, i sempre que l’activitat parlamentària no ho impedisca, en les franges horàries següents: Matins: dilluns i divendres, de 12 a 2 del migdia. S’indicarà en la sol·licitud el nom, cognoms i número de DNI, a l’adreça electrònica: protocol@corts.es, o al telèfon 96 387 61 00. Per les vesprades: dimarts i divendres, de 6 a 8 indicant també nom, cognoms i número de DNI, a l’adreça electrònica majordomia@corts.es, o al telèfon 96 387 61 00.

Inauguració de l'exposició

Inauguració de l'exposició
Documentació
Galeria
Videos

Comentaris