Aclariment respecte a les distincions de “les Corts de les Dones”

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter

Respecte a la polèmica arran el reconeixement a la Sra. Amparo Morell Bayarri en l’acte “les Corts de les Dones”, la Mesa de les Corts, per assentiment de tots els seus membres, vol aclarir que aquest òrgan no és l’encarregat de proposar la celebració d’eixe acte, ni la data ni les persones o institucions homenatjades.

De fet, és l’extinta Comissió d’Igualtat de Gènere i Polítiques LGTBI de la IX Legislatura la que sol·licità la realització de l’acte (escrit RE 124.194) i la comissió és la que proposà el llistat de les guardonades, com ha estat costum en totes les edicions celebrades en aquesta legislatura, respectant-se els noms proposats pels diferents grups parlamentaris sense que es donara cap veto a cap proposta. A més, cal destacar que la documentació facilitada per la Comissió a la Mesa i que, finalment es traslladà a la Junta de Síndics, en cap moment apareix cap referència de la Sra. Morell amb l’associació que defensa la gestació subrogada.

També, segons l’acord de la Mesa de les Corts 3234/IX i les dades verificades pel servei de Protocol de la cambra, la Sra. Morell és distingida per ser la responsable del departament financer de l’empresa Anexa Logística i no com a membre d’una associació que defensa els ventres de lloguer.

La controvèrsia ha estat pel discurs d’aquesta persona guardonada, que posà de manifest la seua condició de membre d’una associació que defensa la gestació subrogada, motiu aprofitat per eixa entitat per difondre en diferents xarxes socials un presumpte i inexistent homenatge de les Corts a totes les mares per gestació subrogada, sent aquesta afirmació totalment falsa.

Per tot això, la Mesa de les Corts vol aclarir el següent:

  1. No és la Mesa la que decideix els guardons que s’atorguen a l’acte “Les Corts de les Dones”.
  2. Les Corts Valencianes no han distingit ni directa ni indirectament a cap associació en defensa de la gestació subrogada.
  3. La Mesa ha respectat, com sempre ha fet en la IX legislatura, l’acord de la Comissió d’Igualtat de Gènere i Polítiques LGTBI respecte al llistat de persones o institucions dignes de menció.
  4. La Mesa lamenta profundament que aquest acte, fet per a reconèixer la tasca de tantes dones en la seua vessant personal o professional i que dediquen els seus esforços en la lluita per la igualtat de drets, haja transcendit per una polèmica totalment contrària a la motivació de l’acte.
  5. Amb la finalitat que en les properes convocatòries la solemnitat i rellevància de l’acte no es veja afectades, i que el respecte i la sororitat siguen les senyes d’identitat d’aquesta jornada d’homenatge, proposem que en un futur es redacten i consensuen entre tots els grups parlamentaris unes bases amb el procediment de proposició i aprovació de les guardonades dignes de rebre aquesta distinció de les Corts.
     

Corts Valencianes

Corts Valencianes
Galeria

Comentaris