CALRE crearà un grup de treball per a potenciar les llengües minoritàries europees

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter

Sevilla, 9 de novembre de 2017 – El President de les Corts Valencianes i President de la Conferència de Presidències de Parlaments Autonòmics, Enric Morera, ha participat este matí a Sevilla en el comitè permanent de la CALRE, conferència que agrupa a les assemblees legislatives regionals europees. En esta reunió, s’ha aprovat per unanimitat la proposta elevada pel President de la cambra valenciana per a la creació d’un grup de treball per a reconèixer i potenciar les llengües minoritàries europees en les institucions de la Unió.

Segons ha argumentat el President de les Corts en la seua intervenció, “fa ara 25 anys de la Carta Europea de les Llengües Minoritàries i la proposta que fem ve des de la Xarxa Europea d’Igualtat Lingüística, per a treballar amb CALRE per a reflexionar, aportar idees i que la UE tinga en compte estes llengües en les seues institucions, dins de la diversitat, donar presència i una normalització per a eixes llengües que parlen més de 55 milions de persones en tota la Unió”.

L’objectiu del grup de treball aprovat per la permanent de CALRE és, segons ha explicat el President Morera, “reunir idees, experiències de regions que han sabut gestionar la diversitat en marcs de cooperació amb els seus estats i és un element interessant per a reflexionar sobre esta situació que afecta a moltes regions europees”. A més, el President de les Corts considera que el treball d’este grup, “pot ser molt útil a l’hora de la promoció i de les ajudes per a la producció literària, musical o audiovisual en valencià en l’àmbit europeu”.

En la reunió del matí també s’han treballat les esmenes presentades a la Declaració de Sevilla, que servirà com a full de ruta i de treball per als parlaments i que s’ha d’aprovar en l’assemblea general, que comença esta vesprada i durarà fins a la vesprada de demà.

Entre els acords de la permanent de CALRE, s’ha aprovat la signatura d’un conveni de col·laboració amb la Conferència Nacional Legislativa de Brasil, així com també la creació d’un grup de treball sobre nous objectius de la CALRE després de 20 anys de funcionament de la conferència d’assemblees legislatives regionals d’Europa.

Galeria

Comentaris