Comença el treball de la X Legislatura de les Corts Valencianes

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter

Este matí s’han constituït les Corts Valencianes de la que serà la seua X Legislatura des de la recuperació d’esta institució de l’autogovern del poble valencià. El Ple ha començat amb la constitució de la Mesa d’Edat, que ha comptat amb la Presidència del diputat socialista Vicent Soler i dels diputats Jesús Salmerón (Ciudadanos) i Aitana Mas (Compromís).

Els 99 diputats i diputades, triats per les valencianes i valencians en les eleccions del passat 28 d’abril, han jurat o promés el càrrec, seguint la fórmula estipulada al Reglament de les Corts. Una vegada que han pres possessió del càrrec, s’ha procedit a l’elecció de la Mesa de les Corts. La Presidència ha estat per a Enric Morera (Compromís), qui va ser el President de les Corts en la IX Legislatura, mentre que la Vicepresidència 1a és per a María José Salvador (PSPV-PSOE) i la Vicepresidència 2a per a Jorge Bellver (PPCV).

La composició de la Mesa de les Corts s’ha completat amb les Secretaries, sent la la primera per a Cristina Cabedo (Podem) i la Secretaria 2a per a Luis Arquillos (Ciudadanos).

Entre les novetats del ple de constitució de les Corts, s’ha visualitzat el treball per la plena igualtat del parlament valencià i, per això, dos treballadores de la cambra, Ana i Rosa, han estat les Maceres que han escortat en tot moment la Mesa de les Corts, sent la primera vegada que eixa funció protocolària recau en dos dones exclusivament.

El reelegit President de les Corts, Enric Morera, ha tancant la sessió constitutiva amb un discurs, que es pot consultar ací.

 

Comença la X Legislatura de les Corts

Comença la X Legislatura de les Corts
Documentació

Comentaris