La Comissió d’Investigació d’EMARSA aprova el dictamen de la ponència

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter

La Comissió no permanent especial d’investigació sobre EMARSA, amb relació a la gestió i l’explotació de la depuradora de Pinedo des de la seua creació, la seua connexió amb altres entitats i les possibles responsabilitats en la liquidació de despeses, ha aprovat este matí el dictamen de la ponència amb huit vots a favor i set en contra.

 
Este dictamen recull en les seues conclusions set punts:

 
“1r. Les Corts rebutgen enèrgicament i mostren el seu malestar per les actuacions il•legals i l’ús fraudulent dels fons públics que, presumptament, s’han comés, durant els últims anys, en EMARSA. 

 
2º. De l’anàlisi dels documents examinats i l’estudi de les compareixences realitzades, sense perjuí del que dictaminen els tribunals de justícia, es considera en responsabilitat política, en major o menor grau, pels fets ocorreguts i com a responsables directes de la gestió de l’empresa EMARSA a: Sr. Enrique Crespo Calatrava, president d’EMARSA i d’EMSHI; Sr. Esteban Cuesta Anguix, gerent d’EMARSA, i Sr. Enrique Arnal Llorens, director financer.

 
3º. La Comissió constata que el Consell d’Administració d’EMARSA, el qual va actuar bona fide, no va detectar les irregularitats que s’estaven cometent fins a la fase final de l’empresa EMARSA. Per tot el que s’ha dit en aquesta comissió es descarten responsabilitats polítiques fora del context de la gestió directa de l’empresa mateixa.

 
4º. Alguns membres del Consell, en concret, el vicepresident Ramón Marín Vila i el conseller Sr. Antoni Pérez i Doménech, en les seues compareixences afirmen haver sigut coneixedors d’algun tipus d’irregularitats, sense que actuaren dins del termini i la forma adequada d’acord amb la dita presumpta sospita. 

 
5º Així mateix, les Corts lamenten el desistiment de responsabilitats del Sr. Blas Pérez Blesa, lletrat assessor d’EMARSA, i que com a secretari, qui tenia l’obligació de realitzar les funcions d’assessor jurídic i vetlar pel control de legalitat, cosa que, segons pareix, no va realitzar correctament.

 
6º Les Corts donen suport a les accions iniciades per l’EMSHI davant dels tribunals de justícia i lamenten profundament que no s’hagen posat en marxa abans.

 
7º Es deduïx, a la vista de les compareixences d’esta comissió, que la composició i el funcionament dels consells d’administració de les empreses públiques necessiten una profunda revisió amb les modificacions legals que procedisquen.”

 
Així mateix, ha designat el vicepresident de la Comissió, Vicente Betoret, com el diputat que defendrà esta ponència en el Ple del pròxim dia 16, en què està previst que es realitze el debat i la votació del dictamen. Els diferents grups parlamentaris poden presentar vots particulars fins al pròxim dia 8.

 

Galeria

Comentaris