Les Corts commemoren el 25 d’Abril amb 1.550 visitants en la jornada de portes obertes

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter

La ciutadania no ha fallat a la seua cita amb les Corts Valencianes, després de dos anys sense poder realitzar-se la jornada de portes obertes amb motiu del 25 d’Abril, dia del parlament valencià. Des de les 10 del matí, fins les 20 hores, han passat 1.550 persones pel Palau dels Borja per poder contemplar el quadre de la Batalla d’Almansa -pintat dos anys després d’eixe episodi bèl·lic que canvià el rumb de la història valenciana-; també, pujar per la imponent escala de marbre, caminar per la Sala dels Espills o conéixer les estances de l’edifici on es fan les reunions de la Junta de Síndics i de la Mesa de les Corts.

Després de contemplar des del primer pis el gegantí ficus, que ix per damunt de la teulada de les Corts, la visita finalitzava amb un passeig per l’interior de l’hemicicle, el lloc on es produeixen els debats i les votacions de lleis i d’assumptes que afecten directament a la vida de les valencianes i valencians.

A la plaça de Sant Llorenç, a l’abast dels visitants, s’han instal·lat paradetes amb ONG que ajuden al poble d’Ucraïna i que han estat per explicar la seua tasca, informar de com poden col·laborar els ciutadans i ciutadanes o fer-se soci d’alguna de les quatre entitats que han participat en la jornada de portes obertes de les Corts.

El president de les Corts, Enric Morera, ha visitat este matí les paradetes informatives de Creu Roja, Junts per la Vida, Psicòlegs i Psicòlogues Sense Fronteres i Caritas, per agrair-los la seua participació i el treball que estan desenvolupant des del passat mes de febrer en l’ajuda al poble ucraïnès.

El programa del Dia de les Corts Valencianes continuarà el proper dissabte pel matí, amb la celebració de l’acte institucional a l’andana del Palau dels Borja, on es lliuraran l’Alta Distinció Francesc de Vinatea al poble d’Ucraïna i el guardó Guillem Agulló a l’ex entrenador valencianista Guus Hiddink i al professor de secundària Miquel Álvarez Dolç, qui patí un atac homòfob a un institut del Camp de Túria.

Jornada de portes obertes
Galeria

Comentaris