Les Corts reben a l’activista indígena Sônia Guajajara

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter

El President de les Corts Valencianes, Enric Morera, junt a la Vicepresidenta, María José Salvador i la Secretària primera de la Mesa, Cristina Cabedo, han rebut este matí al Palau dels Borja a Sônia Bone Guajajara, una reconeguda activista brasilera a favor dels drets dels pobles indígenes de l’Amazones, de la conservació i defensa del medi ambient i dels drets de les dones. Per al President de la cambra valenciana, “és un honor rebre a una persona reconeguda mundialment i que representa uns valors tan importants i globals, perquè el seu treball també té repercussió a casa nostra”.

Sônia Bone Guajajara (Terra Indígena Arariboia, Maranhão, 6 de març de 1974) és una líder indígena brasilera. Té estudis d'Humanitats i Infermeria, i és graduada en Educació especial per la Universidade Estadual de Maranhão. Va rebre l'Ordre del Mèrit Cultural l'any 2015.

La seua militància en protestes i ocupacions va començar a la Coordinadora d'Organitzacions i Articulacions dels Pobles Indígenes de Maranhão (COAPIMA) que la va dur a la coordinació executiva de l'Articulació dels Pobles Indígenes de Brasil (APIB), passant abans per la Coordinació de les Organitzacions Indígenes de l'Amazones Brasilera (COIAB)

A més, Sônia Guajajara té veu al Consell de Drets Humans de l'ONU i ha portat denúncies a la Cimera Mundial del Clima i al Parlament Europeu.

Visita de Sônia Guajajara a les Corts

Visita de Sônia Guajajara a les Corts
Galeria

Comentaris