Les Corts rebutgen en Ple qualsevol tipus de violència contra les dones

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter

València (27.11.2014). El Ple de les Corts ha realitzat una declaració institucional firmada per tots els grups parlamentaris amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona.

 

El text íntegre de la declaració, llegida pel president de les Corts Valencianes, Alejandro Font de Mora, és el següent:

 

«L’Assemblea General de les Nacions Unides en 1999 va proclamar el 25 de novembre com a Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona.

 

Les Corts Valencianes, com cada any, se sumen de manera unànime al rebuig i total repulsa a qualsevol tipus de violència que puguen patir les dones.

 

Des d’esta institució volem recordar a totes les víctimes, siga quin siga el tipus de violència contra la dona que patisquen, en terminologia de les Nacions Unides, i manifestar tot el nostre respecte i suport a les famílies i a l’entorn que també patixen les seues conseqüències. Lamentablement, des del començament del 2014 fins ara, d’acord amb les estadístiques oficials, són 4 les víctimes assassinades per violència de gènere a la Comunitat Valenciana, 45 en el conjunt d’Espanya. Estes dades mostren que, tristament, encara queda molt per fer, i les institucions han de fer un exercici d’autocrítica. Fins que esta xifra no es reduïsca a zero i el masclisme i la violència que genera siguen desterrats de la nostra societat, no podrem abaixar els braços i, des de les institucions, no podem permetre que es desistisca en l’interés real d’acabar ja amb esta injustícia.

 

Les xifres de casos de maltractaments han de mantindre en alerta les administracions públiques i els ciutadans per a evitar no tan sols el cas de més gravetat, que és l’assassinat, sinó també altres danys físics i psicològics a les víctimes, a qui hem de traslladar-los tot el nostre suport, amb el missatge contundent per a elles i per a tota la societat que cal denunciar els agressors des de qualsevol espai públic i privat i que les administracions públiques ens comprometem a posar al seu abast tots els mitjans necessaris per a la seua defensa i protecció.

 

En l’actualitat, la nostra societat ha adquirit una major consciència sobre este tipus de violència, gràcies a l’esforç realitzat per les organitzacions de dones, els mitjans de comunicació i les diferents administracions, encara que ens preocupa que s’estiguen donant algunes passes arrere en la percepció social de la violència de gènere com a problema. Encara són moltes les persones de totes les edats i condicions socials tolerants amb actituds en què se’ls atorga a les dones el paper passiu i als hòmens el paper actiu i dominador, per la qual cosa és tasca de tots la detecció, prevenció, sensibilització i educació perquè no es prolonguen estos estereotips entre els nostres adolescents i jóvens.

 

L’educació, per tant, ha de ser pilar fonamental sobre el qual treballar, incidint sobretot en l’educació en igualtat entre hòmens i dones, actuant perquè des de la família i l’escola es fomenten els valors d’igualtat i tolerància. Tota la societat hem de rebel•lar-nos i lluitar contra la crueltat, dolor i por que patixen tant les víctimes com els seus familiars, especialment els menors.

 

A més, continuarem amb tot el convenciment, dirigint-nos als i les més jóvens, per a informar-los des de la proximitat sobre les regles cíviques de convivència i respecte entre sexes. Fent-ho a través de tots els mitjans des dels quals podem arribar a les generacions futures, des de les xarxes socials i parlant en el seu idioma, perquè distingisquen les relacions viciades que poden vore entre els adults del seu entorn perquè mai arriben a imitar o vore amb normalitat actuacions vexatòries que es poden reproduir en la seua generació.

 

Des de les Corts, volem reclamar que es posen en marxa tots els instruments possibles dins de la comunitat educativa perquè incidisca de forma efectiva en l’educació sobre la igualtat, ja que esta és la millor manera de previndre la violència.

 

La nostra legislació, tant en l’àmbit nacional com autonòmic, té com a objectiu l’adopció de mesures integrals per a l’eradicació de la violència sobre la dona i oferir protecció i assistència tant a les dones que en són víctimes com als seus fills i filles menors i/o persones subjectes al seu acolliment, i també dotant de mesures de prevenció, sensibilització i formació amb la finalitat d’implicar a tota la societat.

 

Les Corts Valencianes insten, per tant, a continuar reclamant a totes les administracions que no s’escatimen esforços ni mitjans que ajuden a aplicar polítiques encaminades a eradicar la violència contra les dones, i així, amb les associacions, que es continue fent la immensa tasca que duen a terme.

 

Així mateix, les Corts Valencianes sol•licitem el suport dels mitjans de comunicació perquè continuen donant veu a esta lamentable injustícia social i col•laboren en la realització de campanyes d’informació i sensibilització permanents a dones i hòmens que ajuden tant a detectar situacions de violència com a previndre actituds que hi puguen desembocar, i fent especial insistència en el foment de la denúncia com a mitjà bàsic de protecció i seguretat de les víctimes i de rebuig social al masclisme generador d’esta violència. Té una rellevància especial el fet d’aconseguir que els adolescents i jóvens identifiquen les manifestacions de violència i s’impliquen en la seua eradicació.

 

Les Corts Valencianes manifesten el desig que algun dia puguem celebrar este 25 de novembre com el Dia de l’Eradicació de la Violència de Gènere.»
 

Galeria

Comentaris