Les Corts treballen per aprovar en 2021 una reforma del seu reglament

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter

La Comissió de Reglament de les Corts Valencianes ha celebrat hui la seua primera reunió de la X legislatura, en la qual s’ha tingut coneixement dels escrits presentats per diferents grups parlamentaris per a la creació d’un grup de treball que possibilite la reforma del Reglament de la cambra autonòmica valenciana.

En la reunió, s’ha acordat crear al si de la comissió una ponència per elaborar una proposta articulada de reforma del text vigent del Reglament de les Corts, en base a les propostes presentades pels grups. També, el grup de treball inclourà totes les observacions que facen els lletrats de les Corts  per millorar el text reglamentari, modificar els aspectes que puguen induir a error o contradicció o que ja s’hagen articulat mitjançant les resolucions de Presidència o els acords unànimes dels grups parlamentaris.

Segons ha puntualitzat el President de les Corts, Enric Morera, “l’actual reglament es va aprovar pel ple de les Corts el 18 de desembre de 2006 i l’objectiu que s’ha marcat la Comissió de Reglament és que la ponència estiga finalitzada abans del mes de juny de 2021. En estos moments, tenim propostes de reforma presentades pels grups Ciudadanos, Compromís, Socialista i Vox i el treball que ara comença pot ser important per actualitzar, 15 anys després, les normes per les quals ens regim al parlament valencià”.

El proper dilluns, 19 d’octubre, finalitzarà el termini obert per designar els diputats i diputades titulars i suplents que hi participaran a la ponència.

Reunió de la Comissió de Reglament de les Corts
Galeria

Comentaris