Presentació de la guia per a unes destinacions turístiques sostenibles

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter

El Parador de Turisme de Xàbia va ser l'escenari triat per a presentar una important guia amb 100 propostes i recomanacions amb Objectius de Desenvolupament Sostenibles per a les destinacions turístiques valencianes, acte al qual va assistir el President de les Corts Valencianes, Enric Morera.

Esta guia és un treball relacionat amb l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, que naix del compromís d'Estats membres de les Nacions Unides i és un pla d'acció l'objectiu principal de la qual és vetlar per la protecció de les persones, el planeta i la prosperitat; impulsat per l'ONU, aborda 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), que al seu torn es disgreguen en 169 metes a aconseguir.

Segons es va explicar en la presentació, des de la seua aprovació en 2016, configura el nou marc global per al desenvolupament econòmic i social. Països, institucions i organismes internacionals ja estan començant a incorporar estos preceptes i a mesurar la seua contribució als ODS. A més, per primera vegada es fa una crida explícita a la participació activa del sector privat, la societat civil, les organitzacions no governamentals, les institucions i de tots els nivells de l'administració en la consecució dels objectius.

Els municipis estan responent a la crida de Nacions Unides i, a ser l'entitat política i administrativa més pròxima a la població i al territori, es reconeixen, no solament com a executors de polítiques, sinó com a vertaders agents del canvi.

En este sentit, i atesa l'anomenada localització dels ODS i la seua translació al pla local, considerant que el turisme és una de les activitats econòmiques amb major capacitat de contribució als ODS i, partint que les destinacions són els qui tenen la capacitat d'actuar i generar impactes positius que contribuïsquen a aconseguir els ODS, Turisme Comunitat Valenciana ha presentat el Manual de recomanacions de ODS per a les destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana.

Este manual recull 100 mesures, en clau de recomanacions, que pretenen servir de suport als gestors locals, simplificant i fent tangibles aquells objectius en els quals s’ha de treballar per tal de construir el millor present i futur per al nostre planeta.

Presentació guia ODS per a les destinacions turístiques

Presentació guia ODS per a les destinacions turístiques
Galeria

Comentaris