El President Morera assegura que, malgrat la COVID-19, “ha continuat el treball del legislatiu valencià” i agraeix a totes les persones que ho han fet possible

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter

El President de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha destacat que la pandèmia mundial de la COVID-19 “no ha paralitzat en cap moment el poder legislatiu valencià, que ha continuat amb el seu treball normal i habitual, tramitant iniciatives parlamentàries de tota classe, tant del govern com de control de l’oposició i ho hem fet adaptant-nos a les circumstàncies, garantint la seguretat de totes les persones que treballen en esta institució i amb un gran volum”. En eixe sentit, el President Morera ha volgut agrair “l’esforç dels treballadors i treballadores de les Corts per fer possible que l’acció legislativa que el poble valencià encomana a les Corts, haja continuat amb total normalitat, amb les corresponents tramitacions, amb el control a l’executiu i amb la celebració de plens per aprovar lleis o convalidar decrets-llei”.

Des del passat 12 de març, les Corts han registrat una gran quantitat de tramitacions parlamentàries, que sumen un total de 3.915 iniciatives. Des de l’inici dels diferents estats d’alarma, els serveis de la cambra, han rebut 630 sol·licituds de documentació al Consell i s’han tramitat la contestació a 1.148 sol·licituds formulades pels grups parlamentaris. També, s’han registrat 121 preguntes orals al Ple i 728 preguntes amb resposta escrita, rebent contestació per part del Consell en este període a un total de 931 preguntes.

Les proposicions no de llei ordinàries des del 12 de març fins a juny han estat 157 i les de tramitació especial d’urgència, 96. També s’han registrat 98 peticions de compareixença i s’han tramitat 6 decrets-llei en este període de continuats estats d’alarma per la pandèmia de la COVID-19.

L’activitat de les reunions també ha estat intensa, amb la celebració de 13 meses telemàtiques i les dos darreres ja presencials, com també 9 juntes de Síndics, 5 Diputacions Permanents i 6 Plens ordinaris amb el restabliment del període de sessions, que continuarà operatiu fins el mes d’agost.

Des de la setmana passada s’estan celebrant reunions de la Mesa i Junta de forma presencial, s’han recuperat les rodes de premsa i l’accés dels professionals dels mitjans de comunicació, amb les corresponents mesures de seguretat i prevenció.

Porta principal de les Corts Valencianes

Porta principal de les Corts Valencianes
Galeria

Comentaris