El president Morera commemora la Xoà destacant el paper dels parlaments democràtics per a treballar per la pau i la convivència

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, s’ha sumat un any més a la Xoà, el dia mundial de commemoració en memòria de les víctimes de l’Holocaust i la prevenció de crims contra la humanitat. En paraules del president de la cambra valenciana, “hui recordem a les víctimes de l’Holocaust, una greu ferida patida per tota la Humanitat, i per això, els parlaments democràtics del món estem compromesos en lluitar i evitar aquelles pràctiques que ens portaren a aquella catàstrofe”.

En un vídeo fet al pati de les Corts, a pocs metres del castanyer que prové de l’originari del jardí d’Anna Frank, el president Morera ha tingut paraules de record per a tots aquells que treballen “per fer un món millor, per evitar la persecució al diferent, per ajudar a les víctimes dels delictes d’odi, de xenofòbia i el racisme”. En eixe sentit, ha  rememorat que les Corts Valencianes “van introduir, institucionalitzant el premi Guillem Agulló un guardó per distingir a les persones i entitat que ajuden als perseguits”.

En la seua aportació amb motiu de la Xoà, el president Morera ha reafirmat el compromís “per a evitar que eixes tragèdies que van donar peu a eixe drama de la Humanitat no tinguen cabuda en les nostres societats. Per això diguem no a la violència, no al fanatisme i diguem no a aquells que volen introduir la violència, l’odi i el racisme en les nostres vides diàries, al temps que treballem d’una forma molt decidida a favor de la pau i de la convivència”.

Imatge de la Xoà en 2016
Galeria
Videos

Comentaris