El President Morera demanarà en la Mesa del pròxim dimarts una solució urgent a l'accessibilitat de l'hemicicle

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter

El President de les Corts Valencianes, Enric Morera, defensa la desaparició de tota barrera arquitectònica que puga ser un impediment per al ple accés a les instal·lacions del parlament valencià per a qualsevol persona, siga com siga la diferent capacitat. Per això, el President de la cambra autonòmica ha anunciat que en la Mesa del pròxim dimarts, plantejarà a la resta de components de l'òrgan col·legiat la qüestió de la plena accessibilitat per a parlamentaris en l'hemicicle.

La voluntat del President Morera és que el ple siga totalment accessible per als parlamentaris i que estos puguen dirigir-se a la resta de diputats i diputades des del centre de l'hemicicle, com qualsevol dels legisladors electes. Per això, el President de les Corts plantejarà en la Mesa una proposta perquè els serveis de la cambra actuen amb urgència perquè eixa plena accessibilitat siga possible el 16 de maig, data prevista per a la constitució del nou parlament.

Segons ha declarat el President de les Corts, “a simple vista, no resulta ser una solució complicada ni tècnica ni econòmicament i per això, els serveis de la cambra han de centrar els seus esforços per a resoldre este problema de la millor manera possible. Solucions n'hi ha, i des del centre del cor, l'acústica és bona i pot ser una mesura, però això ho hauran de vore els tècnics, que compten amb mes i mig per a poder resoldre este problema i fer que el nostre parlament siga un exemple de plena accessibilitat i d'absència de barreres arquitectòniques”.

Esta preocupació ha estat latent i en l'últim tram de la legislatura, les Corts han acollit reunions i actes de CERMI-CV, com la primera visita de persones acompanyades per gossos guia.

Imatge del Ple de les Corts

Imatge del Ple de les Corts
Galeria

Comentaris