El President Morera destaca la gran acollida del Document de València en institucions europees per acabar amb la discriminació de les llengües minoritàries

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter

Brussel·les, 26 de setembre de 2018 – El President de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha aprofitat el seu viatge a Brussel·les, amb motiu de la presentació de les conclusions del grup de treball de CALRE sobre la diversitat cultural i lingüística europea, per a visitar al Director de l’Instituto Cervante, Luis García Montero i amb el cap de gabinet del comissari responsable d’Educació, Cultura i Plurilingüisme de la Comissió Europea, Szabolcs Horvath. A ambdós el President els ha lliurat una còpia del Document de València, on es recullen els dos decàlegs amb recomanacions per a la protecció i promoció de la diversitat cultural i lingüística europea.

Segons ha reconegut el President de les Corts, “les dos reunions han estat molt positives perquè en les dos trobades coneixien el document i han comentat que és un document potent, molt important i que tindran en compte, la qual cosa és molt positiva perquè posa en valor tot el treball fet des de novembre de l’any passat fins al dia de hui i que té com a finalitat el reconeixement de les llengües minoritàries i el suport institucional europeu per a reconéixer el valor del pluralisme cultural i lingüístic d’Europa com a senya d’identitat de la Unió”.

Per al President Morera, “és molt interessant fer reunions a gran escala a Europa i que ja comenten el contingut del Document de València, com una ferramenta que servisca per acabar amb la discriminació que patixen milions de ciutadans i ciutadanes europeus que parlen i viuen en llengües minoritàries”.

Esta vesprada se celebra al Comitè de les Regions d’Europa la reunió del grup de treball de CALRE, on es presentaran les conclusions del Document de València. En eixa trobada participen representants de parlaments com Balears, Navarra, el Véneto, Llombardia, Galícia, Gal·les, Bèlgica o Wallònia.

Galeria

Comentaris