El president Morera presenta en la Comissió Europea els avanços del grup de diversitat cultural i lingüística a Europa que coordina

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, s’ha reunit a Brussel·les amb la responsable d’Escoles i Plurilingüisme de la Comissió Europea, Anna Solé i Mena (Senior Expert, DG Education, Youth, Sport and Culture, Directorate B – Youth, Education and Erasmus+, Unit B.2 – Schools and Multilingualism), per a presentar el treball desenvolupat en el grup de treball de Diversitat Cultural i Lingüística de la CALRE que ell coordina i trobar punts de col·laboració comuna.

Des de l’any 2017, el president de les Corts és coordinador del grup de treball creat per la Conferència d’Assemblees Legislatives Regionals d’Europa (CALRE), per analitzar la situació de la diversitat cultural i lingüística dels territoris europeus i proposar mesures per a la seua protecció i difusió. En el grup de treball participen activament parlaments autonòmics, com ara el balear, gallec o navarrés, com també d’altres països europeus, com Itàlia o Bèlgica, entre d’altres.

El president ha aprofitat la trobada per a lliurar-li a la responsable d’Escoles i Plurilingüisme un exemplar de la Declaració de València, on, fruit de les reunions i participacions d’experts del món acadèmic i cultural, s’arribaren a unes conclusions en format de decàleg d’accions. També, el president Morera ha informat a Anna Solé del treball que s’està fent en esta legislatura des de CALRE en matèria de diversitat cultural i lingüística, malgrat la pandèmia de la covid-19.

Galeria

Comentaris