El president Morera reivindica en la visita a les Corts del president del Senat els temes pendents de l'agenda valenciana

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, junt a membres de la Mesa i representants dels grups parlamentaris Socialista, Popular, Compromís, Ciudadanos i Unides Podem, han rebut este matí al president del Senat, Ander Gil, amb qui s'han reunit per tractar temes d'interés. El president Morera ha valorat la visita institucional i eixe apropament del Senat a les cambres autonòmiques i ha aprofitat també per posar de relleu els temes de l'agenda valenciana pendents de resolució a Madrid, com ara la reforma constitucional per al reconeixement del Dret Civil Valencià o el problema de l'infrafinançament, entre d'altres qüestions.

Per al president de les Corts, "ha estat una reunió molt productiva, on hem constatat la necessitat d'actualitzar i reformar la Constitució per a millorar-la i per això, no s'entén el bloqueig que pateix el procés de reforma constitucional per arribar a consensos amplis i actualitzar el text a la realitat social i política del moment". En eixe sentit, "cal reforçar la participació de les autonomies, cal incloure la Unió Europea en la Carta Magna i potenciar la nostra participació en eixe procés de construcció d'una unió més forta i cal que les institucions de l'Estat tinguen una visió més global de la realitat plural de les autonomies, com un valor a protegir i potenciar".

El president del Senat ha signat al llibre d'honor i ha obsequiat a les Corts amb un regal institucional format per tots els estatuts d'autonomia vigents. Després de la reunió, els representants dels grups i els membres de la Mesa han acompanyat al president de la cambra alta a l'hemicicle, on ha conversat amb els diputats i diputades que participaven en la comissió d'Economia, Pressupostos i Hisenda, en la que es debat el projecte de llei de Pressupostos de la Generalitat, que la propera setmana anirà al ple de les Corts.

Comentaris