El Secretari d’Estat davant la UE convida a les Corts a participar activament amb propostes en el procés de construcció europeu

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter

Les Corts Valencianes han tingut hui una jornada que es pot considerar especial, perquè és la primera vegada en la història del parlament que es produeixen en el mateix dia dos reunions de diputats i diputades de la cambra valenciana amb dos Secretaris d’Estat. Pel matí, ha estat la reunió dels membres de la Mesa, portaveus dels grups i representants de la Comissió d’Afers Europeus amb el Secretari d’Estat de l’Espanya Global, Manuel Muñiz i per la vesprada, la trobada ha estat amb el responsable ministerial davant la Unió Europea, Juan González-Barba.

Els fons de reconstrucció de la Unió Europea per fer front a la crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19 és una de les principals preocupacions de l’agenda política. En la seua intervenció, González-Barba ha explicat tot el procés i ha incidit en que és un moment molt important perquè totes les administracions públiques participen activament en la reflexió per a modernitzar el funcionament del sector públic i també de l’economia europea.

El Secretari d’Estat ha destacat el pes de la Comunitat Valenciana en el conjunt espanyol i també l’europeu, per la qual cosa, González-Barba ha dit que espera que les Corts Valencianes participen activament fent propostes en el procés de reflexió sobre l’Europa que es vol construir i que ha d’eixir més forta després de la pandèmia de la Covid-19.

Tots els grups parlamentaris amb representació a les Corts han participat en una ronda d’intervencions, contestades posteriorment pel Secretari d’Estat, qui ha agraït l’interés dels grups del parlament valencià pels temes europeus.

En este sentit s’ha manifestat el President de les Corts Valencianes, Enric Morera, qui ha recordat que les Corts participen activament en la conferència que agrupa a tots els parlaments regionals europeus per a que la veu de les cambres de representació més pròximes a la ciutadania siga escoltada i també tinguda en compte en la construcció de la Unió Europea. El President Morera ha agraït la visita del Secretari d’Estat i ha afegit que es prendrà molt seriosament la invitació a participar en el procés, al mateix temps que ha defensat la voluntat europeista del parlament valencià.

Intervenció del Secretari d'Estat davant la UE a les Corts

Intervenció del Secretari d'Estat davant la UE a les Corts
Galeria

Comentaris