Unes jornades de portes obertes amb molta història

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter

Les Corts Valencianes faran jornades de portes obertes el proper cap de setmana, dissabte 5 i diumenge 6 d’octubre. L’horari serà de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores. En estos dos dies es podrà visitar l’exposició sobre el 600 aniversari de la creació de l’Arxiu del Regne de València i del Mestre Racional, actual Sindicatura de Comptes, que està instal·lada en la planta noble del Palau dels Borja.

Amb motiu de les obres per fer la tribuna d’oradors totalment accessible,  en estes jornades no es podrà visitar l’hemicicle. No obstant això, a més de l’exposició, es podrà visitar la Sala dels Pinazo, on es reuneix la Junta de Síndics i que està decorada amb unes impressionants pintures d’Ignasi Pinazo, de l’any 1900. També, al vestíbul, es pot contemplar el quadre de la Batalla d’Almansa o el dels Agermanats.

L’exposició sobre el 600 aniversari de la creació de l’Arxiu del Regne de València i del Mestre Racional és una interessant mostra que compta amb mapes, plànols, manuscrits, llibrets i tota classe de documents antics d’una institució foral com l’Arxiu que mai ha deixat d’existir. També es completa l’exposició amb un recorregut sobre l’actual Sindicatura de Comptes, l’hereva estatutària del Mestre Racional.

Exposició en les Corts

Exposició en les Corts
Galeria

Comentaris