CALRE ratifica les conclusions del grup europeu sobre diversitat cultural i lingüística i demana que el President Morera continue coordinant-lo

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter

L’assemblea plenària de la Conferència d’Assemblees Legislatives Regionals d’Europa (CALRE), ha aprovat hui a l’Assemblea Legislativa de les Açores (Portugal) per unanimitat el document de València, dos decàlegs sobre la diversitat cultural i lingüística que proposen a la Unió Europea les línies de treball per potenciar i protegir la diversitat que és una de les característiques d’Europa. A més, este grup de treball creat l’any passat a la reunió de Sevilla ha comptat amb el suport perquè continue la seua tasca de coordinació per part del President Enric Morera.

L’aprovació ha estat en el punt tercer de l’ordre del dia de la plenària de CALRE, on s’ha informat de les conclusions i avanços dels diferents grups de treball en funcionament al si de la conferència, com ara els de Subsidiarietat, Despoblament, Igualtat o Immigració, entre d’altres.

Segons ha destacat el President Morera en la seua intervenció a la plenària de CALRE, “el treball començat al novembre de 2017 ha estat molt positiu. Hem rebut moltes aportacions i moltes col·laboracions de molts parlaments europeus, de les universitats i d’entitats que defensen la diversitat lingüística europea i este document posa en valor el que som: una Unió que es farà més forta com més respecte la diversitat, com més conega les peculiaritats dels seus veïns i les respecte. Eixe respecte, passa també per donar paraula i pes a les assemblees legislatives no estatals i passa pel reconeixement de les denominades llengües minoritàries dins de totes institucions europees, com defensem al Document de València”.

Cal recordar que este document ja ha estat lliurat pel President Morera a representants de temes culturals i educatius de la Comissió Europea i ara serà CALRE l’organisme que, oficialment, farà arribar les recomanacions que recopilen els dos decàlegs per a protegir, respectar i potenciar la diversitat cultural i lingüística dels pobles d’Europa.

Les conclusions, presentades a Brussel·les amb motiu del Dia Europeu de les Llengües, les podeu consultar al següent enllaç:

https://www.infocorts.net/morera-hem-posat-en-lagenda-europea-el-treball-per-acabar-amb-la-discriminacio-linguistica-de-milions-de-persones-en-la-unio-europea/

En format audiovisual, també podeu consultar les conclusions al canal de Youtube de les Corts Valencianes, al següent enllaç:

https://www.youtube.com/watch?v=CMzlKlzbwZk

El President Morera participa en l'assemblea de CALRE

El President Morera en CALRE
Galeria

Comentaris