Comencen els treballs de condicionament del solar del carrer del Salvador

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter

El passat dilluns 10 de desembre començaren els treballs de condicionament del solar del carrer del Salvador, propietat de les Corts Valencianes, consistents en la neteja de la parcel·la, el cobriment de les restes arqueològiques per a la seua òptima conservació i el tancament del perímetre del solar, respectant la trama urbana de Ciutat Vella, tal com estipula la legislació urbanística vigent.

L’actuació proposada per l’informe arqueològic ha estat l’autoritzada per la Direcció territorial d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Conselleria, en compliment de la Llei del Patrimoni Cultural Valencià. Així mateix, si durant els treballs de neteja del solar es trobaren restes arqueològiques de cert valor, es traslladarien a dependències museístiques municipals. A més, algunes restes com els de la porta de la torre romana, seran reforçats abans de procedir al cobriment i protecció.

El solar es troba en un dels barris més antics de la ciutat de València, denominat Seu-Xerea i la parcel·la forma part de la trama del conjunt històric del Cap i Casal, declarat Bé d’Interès Cultural en 1993. Va ser l’any 1996 quan es va realitzar la primera intervenció en el solar, en el qual es van descobrir unes termes bastant destruïdes i un tram de muralla romana de l’època republicana. En 2009, es va tornar a intervenir i, en vista a les restes trobades, es va paralitzar el projecte de construcció d’una nova biblioteca de les Corts Valencianes. Amb la paralització, la mala herba es va apoderar del solar.

Els treballs que han començat esta setmana hauran d’estar finalitzats en un termini de 50 dies des del començament de les obres.

Inici dels treballs al solar

Inici dels treballs al solar
Galeria

Comentaris