COTINO DESTACA LA IMPORTÀNCIA DELS DRETS HUMANS EN LA INFÀNCIA

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter

 

Més d’un centenar d’escolars de la Comunitat Valenciana han participat este matí en la IX lectura de la Declaració universal dels drets humans i, posteriorment, en el lliurament dels VIII Premis Síndic de Greuges.
 
L’acte ha comptat amb la presència del president de les Corts, Juan Cotino, del síndic de Greuges, José Cholbi, i de la secretària autonòmica de Benestar Social, Gotzone Mora.
 
El president de les Corts ha destacat que “és molt important que des de les escoles es treballe per la defensa dels drets humans. Crec que és un dels temes bàsics que el ser humà ha de reconéixer. Els nostres drets i les nostres obligacions”.
 
Juan Cotino ha remarcat que “al final, la nostra societat, els nostres avantpassats van voler reunir totes les nacions que estaven disposades a reconéixer eixos drets humans i per desgràcia encara hi ha països al món en què no es respecten els drets humans”.
 
Cotino ha conclòs que “a Espanya, a la Comunitat Valenciana es respecten els drets humans i hui ací, eixos xiquets han pogut eixir a eixa tribuna en què parlen els parlamentaris a llegir cada un d’eixos articles. Per tant crec que és una gran satisfacció que alumnes de moltíssimes escoles de la Comunitat Valenciana seguen als escons dels parlamentaris i que al seu torn puguen eixir a parlar de pau, parlar de l’home, parlar que per damunt de tot hi ha el ser humà i això crec que és una gran satisfacció”.
 
L’acte ha tingut lloc a l’hemicicle de les Corts i ha sigut organitzat per la Fundació Fundar (Fundació de la Solidaritat i el Voluntariat de la Comunitat Valenciana) i la Sindicatura de Greuges.
 
Els centres educatius que hi han participat són: el Col·legi Les Carolines de Picassent, el Col·legi Alemany de València, el Col·legi Sant Josep Germanes Franciscanes de València, el CEIP Balmes de Guadassuar, el Col·legi Sant Josep de Calassanç de València, l’IES Biar d’esta població alacantina, l’IES Alfons XIII de Cabanes (Castelló), l’IES Font de Sant Lluís de València, l’IES Broch i Llop de Vila-real, l’IES Riba-roja i el Col·legi L’Armelar de Paterna (València).

Galeria

Comentaris