Els parlaments autonòmics centren els seus eixos de reflexió en la despoblació, la igualtat, el canvi climàtic i la diversitat cultural i lingüística

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter

Les presidències dels parlaments autonòmics s’han reunit hui a la seua de l’Assemblea d’Extremadura, al sí de la Conferència de Presidències de Parlaments Autonòmics (COPREPA), per celebrar la primera reunió de l’any i també la primera trobada després del període electoral que ha produït els corresponents canvis al capdavant de les assemblees legislatives autonòmiques. En esta reunió general ha participat el President de les Corts Valencianes, Enric Morera, qui forma també part del comitè permanent de la conferència i coordina un grup de treball en l’àmbit europeu.

En la reunió de hui a Mèrida, s’ha elegit com a presidenta de COPREPA a la Presidenta de l’Assemblea d’Extremadura, Blanca Martín i s’ha aprovat una declaració institucional on les presidències dels parlaments autonòmics es marquen eixos per treballar i reflexionar conjuntament. En eixa línia, les cambres autonòmiques consideren que cal seguir potenciant la participació de les assemblees en l’àmbit europeu, tasca que fan mitjançant la CALRE per possibilitar un impuls d’una subsidiarietat activa i la participació directa dels parlaments en la construcció europea. De fet, des de COPREPA han manifestat el seu total suport a la Unió Europea, arran del Brexit.

L’emergència climàtica, el creixement sostenible, la transició ecològica, la plena igualtat, la lluita contra el despoblament de les zones rurals, la cohesió territorial, l’envelliment de la població i la potenciació de la diversitat cultural i lingüística, són les matèries en les que els parlaments autonòmics han fixat el seu focus i a les que animen a treballar conjuntament i a compartir les seues experiències.

Per al President Morera, “la nova etapa que s’enceta amb la reunió de hui a Mèrida és de gran importància perquè es demostra l’interès dels parlaments autonòmics pels temes que realment són prioritaris i dels quals, s’ha de reflexionar amb calma, sense pausa i comptant amb els experts per a poder donar respostes i solucions a curt, a mitjà i a llarg termini. La vocació europeista dels parlaments autonòmics és molt forta i considerem que, després del Brexit, cal que les institucions europees i els centres de poder de la Unió compten d’una forma directa amb la participació i amb l’opinió de les assemblees legislatives no estatals, perquè som les més pròximes a la ciutadania i podem fer grans aportacions al procés europeus”.

Reunió de COPREPA a Mèrida

Reunió de COPREPA a Mèrida
Documentació
Galeria

Comentaris