Ja es pot visitar la mostra que les Corts dediquen al Misteri d’Elx a les portes del Palau dels Borja

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter

Les activitats de les Corts Valencianes amb motiu del 9 d’Octubre han tornat. Des d’esta vesprada, i fins el 30 d’octubre, davant de la façana principal del Palau dels Borja es pot vore una mostra dedicada al 20è aniversari de la declaració del Misteri d’Elx com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Esta exposició a l’aire lliure en la plaça de Sant Llorenç, s’inaugurà al mes de maig, concretament el dia 18 a Elx, coincidint amb la data de la declaració del Misteri com a Patrimoni de la Humanitat. Ara, amb motiu del 9 d’Octubre, les Corts han portat la mostra a la ciutat de València, davant de la seu del parlament valencià, perquè tota persona que ho desitge puga saber més d’esta representació medieval en valencià que perviu des de fa més de 500 anys gràcies a l’estima i dedicació del poble il·licità.

A l’inici de la mostra ha assistit el president de les Corts, Enric Morera; representants de la Mesa i dels grups parlamentaris, com també la consellera de Ciència i Innovació, Carolina Pascual; la secretària autonòmica de Cultura, Raquel Tamarit, membres de la Diputació d’Alacant i la regidora de Cultura d’Elx, Marga Antón. També han estat a la plaça de Sant Llorenç el president del Patronat del Misteri, Francisco de Borja i el responsable de la comissió de representació del Patronat, Héctor Cámara.

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha destacat que es tracta d’un fet “molt important per a les Corts el poder col·laborar en difondre què és el Misteri d’Elx. Les valencianes i els valencians ens podem sentir ben orgullosos de moltes coses i una d’elles és, sens dubte, el Misteri, que és un tresor que ha sabut conservar al llarg dels segles el poble il·licità”. El president Morera ha fet una invitació pública perquè la gent “s’acoste a la plaça de Sant Llorenç a llegir amb deteniment els panells, contemplar les fotografies i conèixer una representació tan important com és la Festa d’Elx”.

El president del Patronat del Misteri, Francisco de Borja i la regidora de Cultura d’Elx, Marga Antón, han agraït l’esforç de les Corts per apropar la riquesa del Misteri a la ciutat de València i difondre la Festa, que és tot un orgull per a la ciutat d’Elx, per al poble valencià i també per a tota la Humanitat.

Exposició Misteri d'Elx a València
Galeria

Comentaris