Les Corts donen suport al Comitè de les Regions perquè Europa continue apostant fort per les polítiques de cohesió

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter

El President de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha traslladat esta vesprada al President del Comitè Europeu de les Regions, Karl Heinz-Lambertz, l’adhesió del parlament valencià a l’aliança per la cohesió, promoguda per este organisme europeu i a la qual s’estan sumant parlaments i governs regionals europeus perquè la política de cohesió continue tenint una inversió forta i un paper determinant en la construcció de la Unió Europea després de 2020.

 

La darrera Mesa de les Corts aprovà l’adhesió del parlament valencià a esta aliança que defensa la continuïtat de la política de cohesió de la UE, la qual, suposa un terç del pressupost total de la unió i que ha demostrat que és “una via útil en la reducció les disparitats regionals, generant llocs de treball, oferint oportunitats en les regions més desafavorides i atén els grans reptes mundials com el canvi climàtic i les migracions”, segons ha explicat el President Morera.

 

L’Aliança per la Cohesió, promoguda des del Comitè Europeu de les Regions compta amb el suport de la Generalitat Valenciana i de la Conferència d’Assemblees Legislatives Regionals d’Europa (CALRE), junt a entitats locals i regionals que defensen la continuïtat de la política de cohesió de la Unió Europea. L’objectiu de l’Aliança és que els pressupostos de la Unió mantinguen després de 2020 una partida important per a fer una cohesió forta, eficaç, visible i accessible per a totes les regions de la Unió Europea.

 

En la trobada el President de les Corts amb Karl Heinz-Lambertz, també s’ha informat de les conclusions del grup de treball de CALRE sobre la diversitat cultural i lingüística a Europa, un treball coordinat pel President Morera i que, de fet, tingué com a inici una proposta feta pel mateix Heinz-Lambertz en una visita a València, convidant a reflexionar sobre la diversitat i riquesa d’Europa i fer aportacions per a reflexionar i construir una Europa forta i propera a la ciutadania. A la reunió al Comitè Europeu de les Regions també ha assistit la Secretària Segona de la Mesa de les Corts, Irene Gómez.

 

La visita al Comitè Europeu de les Regions s’emmarca dins de l’agenda institucional de les Corts Valencianes junt a la Generalitat per a celebrar el 9 d’Octubre a Brussel·les. Entre els actes programats per a hui a la capital europea s’ha fet una donació de llibres en valencià per al fons de la biblioteca de l’Institut Cervantes a Brussel·les o la celebració d’un acte institucional per a commemorar el 600 aniversari de la creació de la Generalitat, esdeveniment que es farà a la seu de la representació permanent d’Espanya davant la UE a les 19 hores.

El President amb Heinz-Lambertz a Brussel·les

El President amb Heinz-Lambertz a Brussel·les
Galeria

Comentaris