Les Corts es preparen per tornar a la normalitat absoluta

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter

Les Corts Valencianes es preparen per a tornar a la normalitat absoluta, després de la reunió de la Junta de Síndics d’ahir, en la que s’arribà a un acord per a recuperar l’activitat parlamentària habitual, a proposta del President de la cambra, dins de les indicacions sanitàries mentre es mantinga decretat l’estat d’alarma.

Les instal·lacions es troben en perfectes condicions des del passat mes de març, on s’han fet treballs exhaustius de desinfecció, tant en despatxos com en zones comunes. En este sentit, la cambra anirà retornant a la normalitat garantint la més absoluta seguretat de totes les persones que estiguen autoritzades a accedir al recinte del Palau dels Borja i edificis annexos.

Des de la declaració de l’estat d’alarma s’han fet sis reunions telemàtiques de la Mesa de les Corts i dos Juntes de Síndics i la setmana passada, l’hemicicle de les Corts va acollir una Diputació Permanent, celebrada en dos dies i que va tindre la compareixença del President del Consell, de membres del govern valencià i on es convalidaren dos decrets-llei de l’executiu autonòmic.

L’acord de la Junta de Síndics d’esta setmana ha ordenat que la setmana vinent, els dies 6, 7 i 8, se celebre novament la Diputació Permanent. A més, dilluns hi haurà reunió de la Mesa i dimarts de la Junta de Síndics i estos òrgans hauran de reunir-se novament a l’altra setmana en previsió de la fi de l’estat d’alarma (si no hi ha una nova pròrroga), per estudiar la vigència, reforma o derogació de l’acord del 19 de març on s’establiren les mesures preventives i de seguretat de les Corts davant la COVID-19.

Els òrgans de les Corts, com ara la Mesa, la Junta de Síndics junt al conjunt dels treballadors i treballadores de la cambra, continuen amb la seua feina, perquè en cap moment s’ha aturat l’activitat parlamentària i els processos s’han hagut d’adaptar amb les eines que faciliten les noves tecnologies.

No obstant això, a partir de dilluns 11, si la situació és favorable i segons l’acord pres ahir, començarà el treball presencial als serveis de la cambra i també als grups parlamentaris, de forma gradual i seguint sempre les instruccions i recomanacions del Servei Preventiu Assistencial de Medicina al Treball, escoltant les indicacions del Consell de Personal de les Corts i el Comitè de Seguretat i Salut de la cambra.

En este sentit, el President de les Corts, Enric Morera, ha demanat un informe sobre les condicions de salut i seguretat, per tal de que la tornada a la normalitat garantisca la protecció de totes les persones que treballen al parlament valencià.

Imatge de la Diputació Permanent de la setmana passada
Galeria

Comentaris