Les Corts homenatgen a Ovidio Montón, l’uixer amb síndrome de Down que ha treballat en la cambra durant 27 anys

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter

Este migdia, la institució de les Corts Valencianes i totes les persones que treballen en el parlament valencià, han homenatjat a un gran company, conegut i estimat per tot el món que passa per les Corts: Ovidio Montón Izquierdo, conegut afectuosament al Palau dels Borja com “Ovi”. Després de 27 anys de servei, s’ha jubilat el segon uixer amb síndrome de Down que tenia la cambra autonòmica.

En un acte íntim, amb els seus familiars, representants de la Fundació Asindown, la Mesa de les Corts i funcionaris de la casa, se li ha fet entrega d’una placa commemorativa. El President de la cambra, Enric Morera, ha destacat “la gran humanitat, la capacitat de treball, l’alegria amb la que venia tots els dies a les Corts, la seua diligència a l’hora de fer les seues tasques. Tot una sèrie de virtuts que han enriquit a totes les persones que han estat en contacte amb Ovi al llarg de 27 anys, sense oblidar que junt a ell estava Carolina Siles, qui va ser la primera uixer amb síndrome de Down i que faltà el passat mes de febrer”.

A la sala dels Espills, lloc solemne “on només es reben a persones importants -segons el President Morera- hui et rebem a tu, Ovi, per ser la persona més important de les Corts Valencianes i a qui volem mostrar la nostra gratitud per la teua professionalitat, per la teua alegria constant i per ser un gran company que mai ha tingut ni una mala cara ni una paraula roïna a ningú”. La família ha pres la paraula per donar el seu agraïment per fer de les Corts la segona casa d’Ovidio i ser els treballadors de la cambra autonòmica, “la seua segona família”. I des de la Fundació Asindown, també han destacat el paper del parlament valencià per la integració social i laboral de persones amb síndrome de Down, tasca que han demanat que continue després de la jubilació d’Ovi, per donar oportunitats a més persones a realitzar-se personalment com han fet Carolina i Ovidio.

Després de l’acte protocol·lari, els companys i companyes d’Ovi l’esperaven al jardí, a l’ombra del ficus monumental que tantes i tantes vegades haurà contemplat en quasi tres dècades de treball en el parlament valencià. Ovidio ha rebut l’estima, els aplaudiments i, com no, els regals de la seua gent, on no han faltat una samarreta, un rellotge i una dessuadora del seu estimat equip: el València Club de Futbol.

Des de les Corts Valencianes només podem mostrar l’agraïment a Carolina i a Ovi per totes les lliçons d’humanitat, de superació, d’estima, d’humilitat i de bondat que ens han donat a totes les persones que hem passat per la cambra de representació del poble valencià i que també ens han fet millorar i créixer.

Jubilació d'Ovidio Montón

Jubilació d'Ovidio Montón
Galeria

Comentaris