Les Corts inicien el procés per instal·lar plaques solars i estalviar en energia convencional

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter

Les Corts Valencianes avancen en l'eficiència energètica i en l'ús de fonts d'energia verda. Segons ha informat el President del parlament valencià, Enric Morera, en la reunió de la Mesa d'esta setmana s'ha acordat contractar "l'assistència tècnica per a planificar el subministrament d'energia solar a la cambra, amb la instal·lació de panells solars als terrats i sostres dels edificis del complex parlamentari".

Abans, però, s'ha de fer un estudi molt detallat i, a partir de les de les conclusions d'eixe document, es podrà conèixer l'abast de la energia solar que pot utilitzar el parlament valencià, com també les plaques solars i demés requeriments tècnics que es necessitaran per a dur endavant la seua instal·lació concreta.

No obstant això, el projecte és molt més ambiciós i va més enllà de la instal·lació de plaques solars, perquè s'emmarca dins del pla d'eficiència energètica encetat en la passada legislatura i que implica, a més, la rehabilitació energètica del complex de les Corts, que va des de la millora de l'envolupant tèrmica, de l'eficiència i de l'ús d'energies renovables en les instal·lacions de calefacció, climatització, ventilació i aigua calenta.

En eixe sentit, les plaques seran un pas endavant important per a estalviar en energia convencional. A més, cal recordar, que des del mes d'abril de 2020, tots els contractes de subministrament d'electricitat que facen les Corts tenen com a requisit que l'origen siga al 100% d'energies renovables. Des de la Mesa es continua la línia de treball encetada en la legislatura anterior per fer un parlament més sostenible mediambientalment, alhora d'estalviar en la despesa energètica.

Les Corts Valencianes, reunides en ple
Galeria

Comentaris