Les Corts tornen a la normalitat seguint les màximes garanties sanitàries i els criteris científics

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter

La Junta de Síndics, celebrada hui de forma telemàtica, ha acordat, per unanimitat, la reincorporació de les Corts Valencianes al període de sessions, seguint la proposta elevada per la Mesa i, sempre amb l’obligat compliment d’allò que dispose el Comitè de Seguretat i Salut del parlament valencià en relació a persones, horaris i demés.

En la Diputació Permanent, que se celebra al llarg de tres sessions esta setmana, hi haurà una alteració de l’ordre del dia per aprovar la creació de la Comissió per a la Reconstrucció, que té prevista la seua constitució oficial el divendres 15 de maig. Fins dimarts 12 de maig, els grups parlamentaris hauran de confirmar qui seran els seus representants en este grup de treball.

Per tant, i segons allò acordat hui, dilluns 11 es reobrirà el període de sessions, tot i seguint les indicacions en matèria de seguretat i higiene que marca el comitè responsable. De fet, la Junta de Síndics ja ha ordenat hui calendari parlamentari per a la setmana vinent i el mateix dilluns 11, es reunirà la Comissió de Justícia, on es debatran tres Proposicions No de Llei i el dimecres 13, es reunirà la Comissió d’Agricultura i Medi Ambient, en la que compareixerà la consellera Mireia Mollà.

El President de les Corts, Enric Morera, ha informat després de la Junta de Síndics que l’activitat tornarà a la normalitat “però sempre seguint els criteris que possibiliten les garanties de màxima eficàcia sanitària i, per això, de moment, l’activitat presencial dels parlamentaris a les Corts es reduirà, fins nova indicació, a tres dies a la setmana”.

També, en la reunió amb els portaveus dels diferents grups, s’ha tingut en compte la proposta del President de mantindre totes les PNL presentades perquè es puguen substanciar en les comissions parlamentàries, que comencen la seua activitat la propera setmana.

Per a la sessió de la Diputació Permanent d’esta setmana es mantenen les instruccions de l’Acord de la Mesa del 19 de març i només podran accedir al Palau dels Borja els parlamentaris acreditats per participar en la reunió i els funcionaris que siguen necessari per al seu desenvolupament. Les Corts emetrà la sessió en directe per Youtube, pels canals dels webs de les Corts i també de la Generalitat i oferirà el senyal per a les televisions, com en la passada Diputació Permanent.

Les Corts es preparen a la tornada a la normalitat amb totes les garanties de seguretat

Les Corts es preparen a la tornada a la normalitat amb totes les garanties de seguretat
Galeria

Comentaris