Les Corts traslladen la seua activitat parlamentària a Oriola

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter

Les Corts Valencianes han traslladat la seua activitat parlamentària a la capital del Baix Segura, Oriola, on s’ha reunit hui la Mesa i on s’ha constituït la Comissió especial d’estudi sobre els efectes de la DANA.

La Mesa de les Corts Valencianes ha estat rebuda per la corporació municipal d’Oriola, on ha celebrat una reunió prèvia a la constitució de la Comissió d’Estudi de la DANA. El President del parlament valencià, Enric Morera, ha signat al llibre d’Honor de l’Ajuntament d’Oriola i l’alcalde, Emilio Bascuñán, ha imposat la medalla d’argent de la ciutat al President Morera.

En declaracions prèvies a la celebració de la Mesa, el President de les Corts ha assenyalat que es tracta d’un dia molt important, “perquè es demostra la voluntat de les Corts d’estar presents a tots els racons del nostre territori, de representar a tota la ciutadania i demostrem que des del nostre parlament no ens oblidem de ningú. Hui, a més, anem a tractar l’estudi del que passà a la comarca amb la DANA de 2019 i que s’emmarca en l’emergència climàtica que és més que evident i hui, esta comissió, té el gran paper de començar a reflexionar i a fer propostes per evitar tragèdies com les passades i minimitzar uns riscos que cada vegada seran més habituals, segons apunten els experts”.

La comissió, formada per 11 parlamentaris, ha triat a Aitana Mas (Compromís) com a Presidenta; a Francisco Rubio (GP Socialista) com a Vicepresident i a la popular Elisa Díaz com a secretària.

Commemoració de la Xoà

La Mesa de les Corts ha commemorat també en Oriola la Xoà, efemèride que es rememora internacionalment per homenatjar a les víctimes de l’Holocaust i de totes les repressions. El President Morera ha demanat als participants en la comissió un minut de silenci per a sumar el parlament valencià a la commemoració de la Xoà i reafirmar la voluntat de la cambra valenciana per un món on impere la convivència pacífica i tolerant des del respecte a totes les diferències.

L’agenda institucional ha continuat amb una visita del President Morera, la Vicepresidenta primera, María José Salvador i la Secretària primera, Cristina Cabedo, al municipi de Dolores, on han estat rebuts per l’alcalde a l’ajuntament. El President, també ha visitat als veïns i la comunitat de regants de San Felipe de Neri, en el terme municipal de Crevillent, on ha estat acompanyat per l’alcalde, José Manuel Penalva.

Constitució de la comissió d'estudi de la DANA a Oriola

Constitució de la comissió d'estudi de la DANA a Oriola
Galeria

Comentaris